Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Tijdens de buikwandoperatie wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd. De chirurg kan zo nodig ook de buikspier aanspannen. Heb je alleen vetophoping onder je navel, en niet ook erboven, dan is de operatie eenvoudiger. Een buikwandcorrectie kan gecombineerd worden met liposuctie van de maag of onderbuik. 

Zoals bij elke operatie zijn littekens onvermijdelijk. Als het even mogelijk is, maakt de plastisch chirurg een dwarse incisie, die onder de bikinilijn valt en dus goed te verbergen is. Als de navel moet worden verplaatst, komt er ook een litteken rondom de navel dat na een jaar vrijwel niet meer te zien is. De buikwandcorrectie duurt gemiddeld 1,5 uur en wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Na de operatie

Na de operatie moet je meestal een nacht in de kliniek blijven. Zodra je weer kunt lopen en de verpleegkundige tevreden is over het herstel en je conditie, mag je naar huis. Na de operatie worden drains achtergelaten. Bij de controle worden deze drains en het verband verwijderd. Over het algemeen is dit na een aantal dagen. Je kunt daarna ook weer gewoon douchen. De hechtingen zijn oplosbaar.

Extra cellulitis behandeling

Je kunt de effecten van een buikwandcorrectie optimaliseren met een voor- en nabehandeling. Hiervoor maken we gebruik van het LPG-apparaat. Dit apparaat versterkt de doorbloeding van de huid, stimuleert de vorming van bindweefsel en activeert organische functies. Lees hier meer over de LPG- of Endermologie behandeling.


Veelgestelde vragen

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
 
 

Kan ik in termijnen betalen?

Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.

Wat is het resultaat van andere cliënten met een buikwandcorrectie?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Ik heb striae. Gaan de striae na een buikwandcorrectie helemaal weg?

Bij veel mensen is de huid erg opgerekt geweest door zwangerschap en/of overgewicht, waardoor er striae zijn ontstaan. Striae zijn niet altijd volledig te verwijderen, omdat een deel van de striae zich ook boven de navel bevinden. Deze striae blijven bestaan, maar worden door de operatie verplaatst naar de onderbuik. Striae van de huid betekent ook dat de huid vaak minder elastisch is en deels beschadigd is. Daarom zal een buikwandcorrectie bij mensen met striae altijd een iets minder strak eindresultaat opleveren dan bij mensen die geen striae hebben.

Bekijk meer