Maak een afspraak
Contact opnemen

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Tijdens de buikwandoperatie wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd. De chirurg kan zo nodig ook de buikspier aanspannen. Heb je alleen vetophoping onder je navel, en niet ook erboven, dan is de operatie eenvoudiger. Een buikwandcorrectie kan gecombineerd worden met liposuctie van de maag of onderbuik.

Zoals bij elke operatie zijn littekens onvermijdelijk. Als het even mogelijk is, maakt de plastisch chirurg een dwarse incisie, die onder de bikinilijn valt en dus goed te verbergen is. Als de navel moet worden verplaatst, komt er ook een litteken rondom de navel dat na een jaar vrijwel niet meer te zien is. De ingreep duurt gemiddeld anderhalf uur.

Na de operatie

Na de operatie moet je meestal een nacht in de kliniek blijven. Zodra je weer kunt lopen en de verpleegkundige tevreden is over het herstel en je conditie, mag je naar huis. Na de operatie worden drains achtergelaten. Bij de controle worden deze drains en het verband verwijderd, over het algemeen is dit na een aantal dagen. Je kunt daarna ook weer gewoon douchen. De hechtingen zijn oplosbaar.

Extra cellulitis behandeling

Je kunt de effecten van een buikwandcorrectie optimaliseren met een voor- en nabehandeling. Hiervoor maken we gebruik van het LPG-apparaat. Dit apparaat versterkt de doorbloeding van de huid, stimuleert de vorming van bindweefsel en activeert organische functies. Lees hier meer over de LPG- of Endermologie behandeling.

Neem contact op of bekijk onze vestigingen