Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Voordat je naar de kliniek komt

Denk hier alvast aan voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt:

  • Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen;
  • In overleg met onze en met je eigen specialist is het weleens noodzakelijk om te stoppen met bloedverdunnende medicatie;
  • Stop van tevoren ook met roken, dit kan stoornissen in wondgenezing veroorzaken;
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek;
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose.

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Een wenkbrauwlift gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving maar kan, indien wenselijk, ook onder narcose worden uitgevoerd. De ingreep gebeurt in dagbehandeling; je mag dan na een paar uur na de ingreep weer naar huis. Voor een narcose moet je van tevoren nuchter zijn. De chirurg maakt een snee in een plooi vlak boven de wenkbrauw. Het huidoverschot, al dan niet gecombineerd met iets spierweefsel, kan nu weggehaald worden. Het litteken komt te liggen vlak boven de wenkbrauw, meestal in een natuurlijke plooi boven de wenkbrauw.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis.


 


Veelgestelde vragen

Houd ik een zichtbaar litteken over na een wenkbrauwlift?

Na een wenkbrauwlift krijg je een litteken. Deze verwerken we op zo’n manier dat deze niet zichtbaar is. Het litteken komt net boven je wenkbrauw of in je haargrens. 

Wordt een wenkbrauwlift vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een wenkbrauwlift wordt niet standaard vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet hiervoor voldoen aan strenge, landelijk vastgestelde eisen. De exacte voorwaarden kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. 

Blijft mijn wenkbrauw in de originele vorm na een wenkbrauwlift?

Ja, je wenkbrauw blijft in principe in de originele vorm na een wenkbrauwlift. Afhankelijk van de vorm en de positie van je wenkbrauw kunnen we een subtiele verandering maken aan je wenkbrauw.

Hoeveel dagen na een wenkbrauwlift ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden.

Bekijk meer