Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Voordat je naar de kliniek komt

Denk hier alvast aan voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt:

  • Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen;
  • In overleg met onze en met je eigen specialist is het weleens noodzakelijk om te stoppen met bloedverdunnende medicatie;
  • Stop van tevoren ook met roken, dit kan stoornissen in wondgenezing veroorzaken;
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek;
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose.

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Een wenkbrauwlift gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving maar kan, indien wenselijk, ook onder narcose worden uitgevoerd. De ingreep gebeurt in dagbehandeling; je mag dan na een paar uur na de ingreep weer naar huis. Voor een narcose moet je van tevoren nuchter zijn. De chirurg maakt een snee in een plooi vlak boven de wenkbrauw. Het huidoverschot, al dan niet gecombineerd met iets spierweefsel, kan nu weggehaald worden. Het litteken komt te liggen vlak boven de wenkbrauw, meestal in een natuurlijke plooi boven de wenkbrauw.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis.


 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's van een wenkbrauwlift?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een wenkbrauwlift is er een wat grotere kans op een bloeduitstorting in het geopereerde gebied en daar net onder, in de bovenoogleden. Ook kan er gevoelloosheid ontstaan rond de wenkbrauwen of een vochtophoping rond de ogen. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Het ontstaan van een epitheelcyste is zeldzaam en deze kan eenvoudig worden weggehaald. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Wat was de ervaring van anderen die kozen voor een wenkbrauwlift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van mensen die een wenkbrauwlift lieten uitvoeren.https://beyervaringen.nl/gezicht/wenkbrauwlift

Is het resultaat van een wenkbrauwlift blijvend?

Doorgaans hebben cliënten erg lang plezier van een wenkbrauwlift. Mocht de huid van het voorhoofd blijven zakken, dan wordt het resultaat langzaam minder. Een nieuwe correctie is dan zeker mogelijk.

Hoe lang duurt het herstel van een wenkbrauwlift?

Na de ingreep kun je vrijwel direct naar huis. Je krijgt geen verband en je kunt gewoon wassen en douchen. Het geopereerde gebied en de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn maar bijna nooit zo erg dat je niets meer ziet. Na vijf à zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. Daarna zie je steeds meer verbetering. Het eindresultaat zie je na zes tot twaalf maanden. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer