Schaamlipcorrectie
Heb jij pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden als fietsen of paardrijden? Of tijdens het vrijen? Dan kan dat liggen aan de vorm of grootte van één of beide kleine schaamlippen. Gelukkig is het probleem te verhelpen met een relatief eenvoudige (en veel voorkomende) ingreep, de schaamlipcorrectie. Ook wel labia correctie genoemd. Vaak onder plaatselijke verdoving.
Het behandeltraject
Meer weten? Lees de ervaringen van anderen, bekijk de prijslijst of maak een afspraak. Hieronder lees je stap voor stap wat een behandeltraject inhoudt. Voor een schaamlipcorrectie moet je minimaal 18 jaar oud zijn.
Het behandeltraject
- Alle prijzen zijn inclusief registratie in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR), consultkosten, controles en verdoving.
- BTW voorwaarden
- Ingrepen zijn beiderzijds tenzij anders vermeld
- De uiteindelijke prijsopgave is afhankelijk van het door de specialist voorgestelde behandelplan.
Wat zijn de risico's van een schaamlipcorrectie?
Een schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep met weinig gevaren. Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een schaamlipcorrectie is er een erg kleine kans dat stukjes van het littekenweefsel op de schaamlippen minder gevoelig worden. De chirurg informeert je over de mogelijke risico's van de ingreep.
Waar vind ik ervaringen van andere vrouwen?
Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen en tips lezen van vrouwen die kozen voor een schaamlipcorrectie.
Hoe lang duurt het herstel van een schaamlipcorrectie?
Het herstel van de operatie duurt ongeveer zes weken. De eerste dagen kunnen de schaamlippen pijnlijk en gezwollen zijn en kunnen de operatiewonden nog wat nabloeden. Koelen helpt goed, net als het zitten op een opgerolde handdoek. Het operatiegebied kan nog een tijdje ongemakkelijk en wat trekkerig aanvoelen. Dat neemt in de loop van de tijd af en na zes weken kun je ook weer sporten en vrijen. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.
Welke verdoving is er mogelijk?
Een schaamlipcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. Algehele narcose is soms ook mogelijk. De chirurg kan je hierover adviseren.
Is een schaamlipcorrectie pijnlijk?
De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. De eerste weken na de behandeling kan het operatiegebied opgezwollen en pijnlijk zijn. De meeste vrouwen vinden het ongemak na de ingreep erg meevallen.
Waar kan ik terecht voor een schaamlipcorrectie?
Voor een schaamlipcorrectie kun je terecht in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Haarlem, Velp en Zwolle. Bekijk hier de locaties.
Wordt een labiacorrectie vergoed door mijn zorgverzekering?
In principe wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door een zorgverzekering. Alleen bij een medische indicatie is een vergoeding mogelijk, bijvoorbeeld bij ernstige misvorming door verminking, ziekte of een ongeluk.
Wat kost een schaamlipcorrectie?
De actuele prijzen voor een labia- of schaamlipcorrectie vind je in de prijslijst. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw persoonlijk behandelplan. De specialist van Bey bespreekt dit met je.