Stap 2: De behandeling
Je hebt je goed voorbereid en besloten een schaamlipcorrectie uit te voeren. De ingreep zelf duurt ongeveer een half uur maar ook ervoor en erna ben je in goede handen. Lees hier wat er op de dag van de behandeling voor, tijdens en na de behandeling gebeurt.
Ontvangst in de kliniek
Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.
De operatie
Tijdens de schaamlipcorrectie haalt de plastisch chirurg overtollig weefsel weg. De operatie duurt ongeveer een half uur. De gebruikte hechtingen zijn in het algemeen oplosbaar en hoeven niet verwijderd te worden.
Na de operatie
Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis. Meestal is dat al een half uur na de ingreep. Je begeleider kan je dan weer naar huis brengen.
Wat mag je wel en niet doen?
- Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen;
- Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst;
- Draag geen strakke broeken de eerste weken;
- Haal voldoende maandverband in huis;
- Zorg dat je ongeveer 3 weken niet zwaar tilt. Je mag 6 weken niet fietsen;
- Na een aantal dagen kun je weer lichte werkzaamheden verrichten (bijvoorbeeld achter de computer).
Veelgestelde vragen
- Er zijn geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht, verfijn uw of stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de chat.
-
Het herstel van de operatie duurt ongeveer zes weken. De eerste dagen kunnen de schaamlippen pijnlijk en gezwollen zijn en kunnen de operatiewonden nog wat nabloeden. Koelen helpt goed, net als het zitten op een opgerolde handdoek. Het operatiegebied kan nog een tijdje ongemakkelijk en wat trekkerig aanvoelen. Dat neemt in de loop van de tijd af en na zes weken kun je ook weer sporten en vrijen. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons <a href="https://beyclinics.nl/contact/">dag en nacht bereiken</a>.
-
De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. De eerste weken na de behandeling kan het operatiegebied opgezwollen en pijnlijk zijn. De meeste vrouwen vinden het ongemak na de ingreep erg meevallen.
-
Voor een schaamlipcorrectie kun je terecht in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Haarlem, Velp en Zwolle. <a href="https://beyclinics.nl/locaties/">Bekijk hier de locaties.</a>
-
Op <a href="https://beyervaringen.nl/" target="_blank" title="Ervaringen labiacorrectie" rel="noopener">Beyervaringen.nl</a> kun je voor-en-nafoto’s bekijken en ervaringen en tips lezen van vrouwen die kozen voor een schaamlipcorrectie.
-
De actuele prijzen voor een labia- of schaamlipcorrectie vind je in <a href="https://beyclinics.nl/prijslijst/">de prijslijst</a>. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw persoonlijk behandelplan. De specialist van Bey bespreekt dit met je.
-
Een schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep met weinig gevaren. Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een schaamlipcorrectie is er een erg kleine kans dat stukjes van het littekenweefsel op de schaamlippen minder gevoelig worden. De chirurg informeert je over de mogelijke risico’s van de ingreep.
-
Een schaamlipcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving. Algehele narcose is soms ook mogelijk. De chirurg kan je hierover adviseren.
-
In principe wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door een zorgverzekering. Alleen bij een medische indicatie is een vergoeding mogelijk, bijvoorbeeld bij ernstige misvorming door verminking, ziekte of een ongeluk.