Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Tijdens de dijbeencorrectie wordt overtollige huid verwijderd. Eventueel kan de ingreep met een liposculptuur behandeling worden gecombineerd om het teveel aan onderhuids vet te verwijderen. De ingreep duurt gemiddeld 90 minuten. Een dijbeenlift is een grote ingreep die littekens achterlaat. Het litteken is gelegen in de liesplooi, maar loopt soms door tot halverwege de binnen-achterzijde van het bovenbeen. Aangezien het been voortdurend beweegt, bestaat de reële kans dat het litteken verbreedt. Natuurlijk zullen de littekens vervagen, maar ook na volledige genezing blijven ze in meerdere of mindere mate zichtbaar.

Na de operatie

Na de operatie moet je meestal een nacht in de kliniek blijven. Zodra je weer kunt lopen en de verpleegkundige tevreden is over het herstel en je conditie, mag je naar huis. Na de operatie worden drains achtergelaten. Bij de controle worden deze drains en het verband verwijderd en dat is in het algemeen na een aantal dagen. Je kunt daarna ook weer gewoon douchen. De hechtingen zijn oplosbaar.


Veelgestelde vragen

Waar vind ik ervaringen van andere cliënten met een dijbeenlift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een dijbeenlift.


Wat is het resultaat van een dijbeenlift?

Na een dijbeenlift ligt de huid van de dijbenen weer strakker over de benen. Het resultaat is over het algemeen matig tot redelijk en er blijft een litteken bestaan. Dat begint in de liesplooi en kan aan de binnen-achterkant doorlopen tot halverwege het bovenbeen.

Hoe lang duurt het herstel van een dijbeenlift?

Een dijbeenlift is een grote ingreep. Je hebt tijd nodig hiervan te herstellen. De eerste twee weken na de operatie moet je rust houden. Daarna kun je weer aan het werk en rustig bewegen, maar mag je nog niet sporten. Vier weken na de operatie mag je wat meer bewegen en zes weken na de operatie kun je je oude gewoontes weer oppakken. De eerste weken na de ingreep kun je last hebben van zwellingen, blauwe plekken en verminderd gevoel in de huid. Dit trekt vanzelf weer weg. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Is een dijbeenlift pijnlijk?

De operatie wordt onder volledige verdoving gedaan. Je wordt in slaap gebracht en merkt er daardoor niets van.  Na de behandeling kan het behandelde gebied pijnlijk zijn. Dit is met pijnstillers goed te onderdrukken.

Bekijk meer