Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De afspraak met de chirurg

Tijdens de eerste afspraak geeft de plastisch chirurg uitleg over de ingreep, de mogelijke risico’s en de nazorg. De plastisch chirurg bekijkt de overtollige huid en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal hij vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen, neem dan een recente medicatielijst mee. Wellicht moet je met enkele stoppen.

Het gesprek met de consulente

Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg, de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.


Veelgestelde vragen

Waar vind ik ervaringen van andere cliënten met een dijbeenlift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een dijbeenlift.


Wat is het resultaat van een dijbeenlift?

Na een dijbeenlift ligt de huid van de dijbenen weer strakker over de benen. Het resultaat is over het algemeen matig tot redelijk en er blijft een litteken bestaan. Dat begint in de liesplooi en kan aan de binnen-achterkant doorlopen tot halverwege het bovenbeen.

Hoe lang duurt het herstel van een dijbeenlift?

Een dijbeenlift is een grote ingreep. Je hebt tijd nodig hiervan te herstellen. De eerste twee weken na de operatie moet je rust houden. Daarna kun je weer aan het werk en rustig bewegen, maar mag je nog niet sporten. Vier weken na de operatie mag je wat meer bewegen en zes weken na de operatie kun je je oude gewoontes weer oppakken. De eerste weken na de ingreep kun je last hebben van zwellingen, blauwe plekken en verminderd gevoel in de huid. Dit trekt vanzelf weer weg. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Is een dijbeenlift pijnlijk?

De operatie wordt onder volledige verdoving gedaan. Je wordt in slaap gebracht en merkt er daardoor niets van.  Na de behandeling kan het behandelde gebied pijnlijk zijn. Dit is met pijnstillers goed te onderdrukken.

Bekijk meer