Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Waarom een facelift?

Met een facelift en/of halslift worden de eerste tekenen van ouder worden letterlijk aan het gezicht onttrokken. Daarnaast worden ook de contouren in je gezicht hersteld. Dit is waar je voor kiest als je gaat voor een facelift:

  • Je krijgt je frisse, natuurlijke en jeugdige uitstraling terug
  • Je rekent af met de eerste tekenen van ouder worden
  • Je herstelt de contouren van je wangen, kaaklijn en hals

De keuze is aan jou. Wij helpen je graag.Type Behandelingen

Bij Bey by Bergman Clinics bieden we een scala aan oplossingen voor een mooier, jonger gezicht. Daarbij is ons doel om de trekken die elk mens uniek maken, te behouden.

Belangrijk is om te beseffen dat een facelift met name een structurele verbetering in het gelaat geeft. Voor het optimale resultaat is soms een combinatie van een facelift met volumeherstel en huidverbetering aangewezen. Ook kan een gelijktijdige ooglidcorrectie of wenkbrauwlift geïndiceerd zijn of kan het zijn dat sommige vetcompartimenten of klieren verkleind moeten worden. Dit zal bij het consult worden besproken.

Bij Bey by Bergman Clinics kun je kiezen uit verschillende facelifttechnieken, van oppervlakkig tot diep. Om de verschillen tussen de technieken te begrijpen is het belangrijk om te weten dat het gelaat bestaat uit 5 verschillende lagen: (1) de huid, (2) de vetlaag, (3) de SMAS-laag (fibreuze structuur die het gelaat en de hals verbindt) en de oppervlakkige spieren, (4) een laag met ligamenten die de eerste drie lagen met de schedel verbindt en ten slotte (5) de diepe fascie (stevig vlies over de spieren) tot en met het botvlies.

De verschillende technieken worden hieronder apart besproken. Bij alle technieken wordt het overtollige weefsel in laag 1 en 2 weggehaald. De technieken verschillen in de mate van verstrakking van de onderlaag (laag 3 en 4). Over het algemeen geldt dat hoe dieper de laag die wordt gelift, hoe langer je plezier hebt van het resultaat. De meest effectieve techniek is de zogenaamde Deep Plane Facelift.

Facelifttechnieken

  • MACS-lift (hechten van laag 3 zonder inkorten)

Een MACS-lift is een oppervlakkige faceliftbehandeling waarbij de huidplooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken. Door de SMAS-laag met hechtingen te verstrakken, word je overhangende huid gecorrigeerd. De SMAS-laag wordt bij deze techniek niet losgemaakt. Deze minilift is een populaire behandeling, aangezien de behandeling minder ingrijpend is dan een volledige facelift.

Door veroudering en andere factoren kan de SMAS-laag (laag 3) zijn stevigheid en elasticiteit verliezen, waardoor de huid van het gezicht gaat hangen en rimpels ontstaan. Bij een En-Bloc facelift wordt niet alleen de huid, maar ook de SMAS-laag aangepakt om de stevigheid en elasticiteit van het gezicht te verbeteren. Het verschil met de MACS-lift is dat bij de En-Block facelift de SMAS-laag voor een deel wordt losgemaakt en dan wordt strakgetrokken. Daarmee wordt ook de dieper gelegen laag waar de ligamenten zich bevinden (laag 4) voor een deel gelift. Hierdoor kunnen hamsterwangen worden verminderd en krijgt het gezicht een jeugdiger en frisser uiterlijk.

De Deep Plane is de nieuwste en meest geavanceerde facelifttechniek. Hierbij wordt het gezichtsweefsel in z’n geheel gelift, zonder dat je een te zichtbaar strakgetrokken huid krijgt. Bij de Deep Plane facelift wordt de veroudering aangepakt ook de dieper gelegen laag waar de ligamenten zich bevinden (laag 4) volledig te liften. Dit zorgt voor de grootste verstrakking in de SMAS-laag (laag 3) waardoor er meer huid kan worden weggenomen en er tegelijkertijd minder spanning op de huid komt. Hierdoor geeft deze techniek de meest natuurlijke uitstraling en een langdurig resultaat.

Halslifttechnieken

Een facelift wordt vaak gecombineerd met een halslift. Ook de hals bestaat uit verschillende weefsellagen maar deze is net iets anders opgebouwd dan in het gelaat: (1) de huid, (2) de vetlaag, (3) de platysma: een platte halsspier die in het gelaat doorloopt als de SMAS en ten slotte (4) de onderliggende diepe halsspieren met een tussengelegen vetlaag.

We onderscheiden 3 typen halslift: een beperkte halslift, een diepe halslift en een uitgebreide halslift. Alle halslifttechnieken worden verricht door een klein sneetje onder de kin. De overtollige huid wordt aangepakt door deze strak te trekken. Er hoeft geen huid weggehaald te worden, waardoor het litteken klein blijft.

De beperkte halslift corrigeert vooral de zichtbare halsbanden (de platysma banden) en gaat daardoor het verder verslappen van de huid in de hals tegen. De hoek tussen de kaaklijn en de hals wordt niet hersteld.

De diepe halslift (in het engels deep neck lift) corrigeert zowel de zichtbare halsbanden (de platysma banden) alsook het vet in de diepe hals regio. Daarnaast wordt de platysma naar achteren strakgetrokken waardoor ook de hoek tussen kaaklijn en hals wordt verscherpt.

Sommige mensen hebben bij een de kaakhoek een zwelling die wordt veroorzaakt door een uithangende klier. Een uitgebreide halslift is een diepe halslift waarbij ook deze klieren worden aangepakt. 

Hoe lang heb ik plezier van een facelift?

Afhankelijk van de natuurlijke veroudering van je huid blijft het resultaat van een facelift vijf tot tien jaar zichtbaar. Over het algemeen geldt dat hoe dieper de laag die wordt gelift, hoe langer je plezier hebt van het resultaat.

Meer weten over facelifts?

Overweeg jij een facelift? Neem dan contact op met Bey Clinics voor een vrijblijvend consult. Onze ervaren plastisch chirurgen staan voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden tijdens het gehele proces.

 

Patiënten aan het woord

Als ze nu in de spiegel kijkt denkt ze alleen maar ‘YES’!

Intake

Plastisch Chirurg dokter Bruekers legt uit dat een chemotherapie inderdaad van invloed kan zijn op de kwaliteit van de structuur van het weefsel. Dit kan de normale tekenen van ouderdom verergeren. Dokter Stevens bepaalt samen met Marianna voor de spiegel wat haar probleemgebieden zijn. Dokter Stevens legt uit dat met de hedendaagse technieken het gezicht van Marianna niet alleen gelift zal worden, maar dat ook het volume zal worden teruggebracht met lichaamseigen vetcellen.

Operatie

Zodra Marianna onder narcose is worden eerst haar voorhoofd en wenkbrauwen gelift. Hierna krijgt ze een ooglid correctie en een facelift. Tot slot wordt er vetweefsel uit haar bovenbeen gehaald. Dit vet wordt gezuiverd en hiermee wordt Marianna’s gezicht opgevuld. Deze lipofilling zal haar gezicht meer volume geven.

Resultaat

Marianna is heel blij met het resultaat. Het boekje ‘kanker’ kan wat haar betreft nu definitief gesloten worden. Als ze nu in de spiegel kijkt denkt ze alleen maar ‘YES’! Ze voelt zich mooi, fris en sexy.

Bekijk hier het resultaat

Klik hier voor een midfacelift

Strakker gelaat en kin door halslift

Mijn ervaring

Ik wilde graag een halslift omdat mijn onderkin te veel los hing.  Ik heb gekozen voor Bey by Bergman Clinics omdat dit een bekend instituut is op het gebied van cosmetische chirurgie. Na het eerste intakegesprek had ik een goede indruk van dr. Eltahir.

Na de ingreep

Na de halslift heb ik een strakker gelaat en kin. Ik ben erg tevreden.

Vermoeide gelaatsblik

Mijn ervaring


Ik wilde graag iets aan mijn vermoeide gelaatstblik laten doen. Ik heb een erg postitieve ervaring met lipofilling van mijn gelaat bij dr. Lichtenegger. Ik heb gekozen voor Bey by Bergman Clinics vanwege de goede reviews.

Prijslijst
MACS-Lift € 6.350,-
Inclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
MACS-Lift - Lokale verdoving € 5.050,-
Exclusief overnachting, inclusief plaatselijke verdoving
Deep Plane facelift Vanaf € 11.975,-
Exclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
Deep Neck lift € 5.000,-
Exclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
En-Bloc facelift Vanaf € 7.470,-
Exclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
Halslift € 6.590,-
Inclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
Halslift beperkt € 3.960,-
Exclusief overnachting, inclusief volledige verdoving
  • Alle prijzen zijn inclusief consultkosten & controles.
  • De uiteindelijke prijsopgave is afhankelijk van het door de specialist voorgestelde behandelplan
Specialisten
Prof. Dr. Berend van der Lei
Berend van der Lei is de eerste Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland en zelfs in…
Lees meer ›
Drs. Pieter Verduijn
Dokter Verduijn is na afronding van zijn gymnasium examen geneeskunde gaan studeren aan de Vrije Uni…
Lees meer ›
Dr. Yassir Eltahir
Dokter Eltahir rondde in 1993 de studie geneeskunde af aan de Pècs Medical University in Hong…
Lees meer ›
Drs. Steven Korteweg
Dokter Korteweg rondde zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude af. Daar…
Lees meer ›
1 / 4

Locaties

Bey 's-Hertogenbosch

Hambakenwetering 10
5231 DC
's Hertogenbosch

Bey Amsterdam

Willemsparkweg 142
1071 HR
Amsterdam

Bey Capelle a/d Ijssel

Cypresbaan 3
2908 LT
Capelle aan den IJssel

Bey Den Haag

Alexanderveld 5
2585 DB
Den Haag

Bey Haarlem

Zijlweg 148 C
2015 BJ
Haarlem

Bey Hilversum

Marathon 1, begane grond
1213 PA
Hilversum
Veelgestelde vragen

Welke type facelifts zijn er en in welke gezichtslagen worden deze uitgevoerd?

Een facelift kan in verschillende lagen van de huid worden uitgevoerd. Dit kan onder de huid, onder de SMAS-laag en onder het botvlies. 

De facelift en halslift met de meest duurzame resultaten zijn die van de Deep Plane techniek. Bij de Deep Plane techniek wordt de meest recente innovatie het gebied van lift-behandelingen toegepast. De Deep Plane vindt plaats in laag 4, waar de ligamenten zich bevinden. Dit zorgt ervoor dat we meer huid kunnen wegnemen en dat er minder spanning op de huid komt. Door deze techniek te hanteren krijg je een beter en natuurlijker resultaat. 

De andere opties zijn de En-Bloc en MACS-lift. Deze behandelingen vinden plaats in een minder diepe laag van je huid (de tweede laag). De SMAS-laag wordt dan niet losgemaakt van het botskelet. Nadeel van deze behandeling is dat de duur van het resultaat aanzienlijk korter is dan die van de Deep Plane lift.

Meer gedetailleerde informatie vind je op de pagina’s van de verschillende facelifts en halslifts.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties. De risico's van een facelift zijn klein. Een van de meest voorkomende complicaties bij deze operatie is een bloeduitstorting. Deze is zelden ernstig van aard en verdwijnt vanzelf. Soms verandert het gevoel in de huid tijdelijk, met name van het oor. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Waar vind ik de voor en na foto’s van facelifts?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een facelift

Hoe lang duurt het herstel?

Na een facelift moet je een week rustig aan doen. Na ongeveer tien dagen kun je weer aan het werk. Na de ingreep zal je gezicht wat gezwollen zijn, met mogelijk rode en blauwe plekken. Dit trekt vanzelf weer weg en ook de littekens worden steeds minder zichtbaar. Na een paar weken zie je er al stralend en jonger uit en na vier tot zes maanden zie je het uiteindelijke resultaat. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer

Wil je een consult boeken?

Dan bellen we je graag terug.

Maak een afspraak

Heeft u vragen?

Bel ons dan op het volgende nummer.

088 9000 535