Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Prof. Dr. Berend van der Lei

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 59022444001

Berend van der Lei (1958) is in 1986 afgestudeerd als arts en cum laude gepromoveerd. Na zijn opleiding tot plastisch chirurg (opleider Prof. Dr. P.H. Robinson) begon hij in mei 1995 zijn loopbaan als algemeen plastisch chirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden. Van hieruit heeft hij uitgebreid ervaring opgebouwd in de plastische en met name de esthetische chirurgie, vaak ook cosmetische chirurgie genoemd. In februari 2007 werd hij aangesteld als de eerste Hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Berend van der Lei werkt op de locaties van Bey by Bergman Clinics in Heerenveen, Hilversum en Zwolle.

Berend van der Lei, sinds november 2003 werkzaam bij Bey by Bergman Clinics, is in de eerste plaats arts en medisch specialist die het liefst de mensen, die hem raadplegen, helpt.  Bijna dagelijks voert hij cosmetische behandelingen en operaties uit: niet omdat de mensen die hij behandeld naar het ultieme schoonheidsideaal streven, maar omdat deze mensen gewoon niet gelukkig zijn met bepaalde delen van hun uiterlijk wat niet past bij hun innerlijk.

‘Ik behandel patiënten met respect, persoonlijke aandacht en maximale inzet van kennis en vakmanschap alsof het mijn naaste familieleden of vrienden zijn’

Vele internationale publicaties, voordrachten, congresbezoeken, werkbezoeken en het geven van opleiding en onderwijs zijn andere facetten van zijn werk als plastisch chirurg en hoogleraar in de esthetische chirurgie.

Aandachtsgebieden (1) het gelaat (o.a. ooglidcorrecties & face/hals lifts, lipofilling), (2) de borst (o.a. borstvergroting/lift/verkleining), (3) de buik (o.a. liposculptuur, liposuctie en buikwand correcties), (4) lichaamscontour (na fors afvallen van o.a. armen, benen, borsten, maar ook vullen met eigen vetweefsel (=lipofilling) en (5) rimpelbehandelingen (inspuitingen, chemische peelings en laserbehandelingen).

Prof.dr. B van der Lei is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie, lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en daarnaast lid van talloze internationale verenigingen (o.a. American Society  for Plastic Surgery, International Society for Aesthetic Plastic Surgery)