Informatie gevonden of heb je nog vragen?

6 redenen om te kiezen voor een ooglidcorrectie

1. Reken af met een vermoeide uitstraling
Je ziet er moe uit, maar voelt je niet zo. Hoe uitgeslapen je ook bent, door hangende oogleden zie je er vaak vermoeid uit. Een ooglidcorrectie kan helpen voor een frissere uitstraling.  

2.    Verminder wallen

Overtollige huid rondom de ogen veroorzaakt vaak ook kringen onder de ogen, ook wel wallen genoemd. Deze zijn moeilijk te verbergen. Met een ooglidcorrectie kun je deze kringen verminderen of zelfs volledig verwijderen. Bye bye, wallen!

3.    Verbeter je zicht 

Overtollige huid gaat voor je oogleden hangen en belemmert je zicht. Om toch goed te kunnen zien ga je onder je oogleden doorkijken door onbewust naar achteren te leunen en krijg je last van je rug en nek. In dit geval wordt een ooglidcorrectie zelfs medisch noodzakelijk. Door overtollige huid boven je oogleden te verwijderen verbeter je je zicht én je houding.  

4.    Boost je zelfvertrouwen
Je kijkt dagelijks in de spiegel dus het is belangrijk dat je je prettig voelt wanneer je je spiegelbeeld ziet. Hangende oogleden of overtollige huid onder ogen kan dan als storend worden ervaring. Een ooglidcorrectie kan dan een optie zijn.

5.    Zeg huidirritatie vaarwel 
Hangende oogleden leiden tot huidirritatie omdat het overtollige vel tegen elkaar schuurt. Een ooglidcorrectie kan dit ongemakkelijke schuren verkomen en verhelpt dit probleem. 

 6.    Een jongere uitstraling
Door hangende oogleden kan je er ouder uitzien dat je eigenlijk bent. Door deze te corrigeren kan je wat doen aan de wat vermoeide oudere blik, en gaan voor een jongere uitstraling.  

Hangende oogleden belemmeren je dagelijkse leven. Of een oogcorrectie voor jou nu medische noodzaak is of een esthetische wens, onze specialisten staan voor je klaar voor een persoonlijk advies. Lees hier de evaringen van onze clienten of neem contact op voor het boeken van een intake. 


Veelgestelde vragen

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door een zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Onder strikte voorwaarden wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten de klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Het ooglid moet zodanig over het oog heen hangen dat het gezichtsveld ernstig wordt gehinderd en het bovenooglid voorbij de helft van de pupil hangt. Een onderooglid wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het basispakket, neem dan contact op met de huisarts. Jouw huisarts kan je dan doorverwijzen naar Bey by Bergman Clinics. Als de behandeling niet wordt vergoed vanuit het basispakket dan is soms een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Indien je om cosmetische redenen een ingreep wil laten uitvoeren wordt de behandeling niet vergoed door een zorgverzekeraar. Je kunt dan direct een afspraak inplannen met een van onze plastisch- of oogchirurgen. 

Laat een ooglidcorrectie zichtbare littekens achter?

De eerste 7 tot 10 dagen na de ingreep is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet er dan uit als een dun, gekleurd lijntje. In de loop van de eerste 4 tot 4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden. Wij streven ernaar dat het litteken zo min mogelijk zichtbaar is, door het in de plooi van je wimper of in de plooi van je oogleden te verwerken. 

Wat kost een ooglidcorrectie?

Indien er geen medische indicatie is kun je de ingreep zelf betalen. Ga naar de pagina prijzen voor informatie over de prijs van een ooglidcorrectie.

Hoe lang is de herstelperiode na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag je een week lang geen zwaar werk doen en adviseren wij om tillen en bukken zo veel mogelijk te voorkomen. De hechtingen worden na een week verwijderd door een verpleegkundige. De eerste week na de behandeling kun je geen lenzen dragen. Je mag dan wel een bril dragen. Na drie weken mag je weer sporten.

Bekijk meer