Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het Resultaat

Direct nadat het beschermkapje is verwijderd, zie je de verandering van de vorm van je neus. De huid is dan echter nog gezwollen, je ziet dus nog geen eindresultaat. Nadat de oogleden niet meer verdikt en blauw zijn (tot 10-14 dagen na de operatie) kun je je dagelijkse bezigheden hervatten.

In de loop van de weken en maanden trekt de zwelling van de huid steeds verder weg. De neus wordt hierdoor steeds verfijnder. Een jaar na de operatie is in de meeste gevallen sprake van het eindresultaat, bij een hersteloperatie kan dit echter soms nog wat langer duren. Zoals bij alle vormen van plastische aangezichtschirurgie is een goede gezondheid en een realistisch verwachtingspatroon essentieel voor de behandeling.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

De eerste tijd na de operatie moet je rustig aan doen. Je krijgt dan neustampons in de neus en een beschermkapje op je neus. De neustampons worden na twee dagen verwijderd, het kapje na een week. De eerste week kan je gezicht opzwellen en kunnen je oogleden en wangen blauw worden. 

Over het algemeen kun je na 10 tot 14 dagen weer werken. De eerste zes weken mag je niet sporten. Bescherm je neus ook goed tegen overmatig zonlicht. Goed insmeren met sun block is daarvoor voldoende.

Je neus zal nog een tijd raar aanvoelen en gezwollen blijven. Na zes tot twaalf maanden voelt je neus weer normaal en is het eindresultaat zichtbaar. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Wanneer is het resultaat van een neuscorrectie goed zichtbaar?

Je ziet direct resultaat als het beschermkapje een week na de ingreep verwijderd is. De huid van de neus is dan nog licht gezwollen. Deze zwelling is niet opvallend en verdwijnt in de weken na de operatie. In deze periode wordt de neus steeds verfijnder. Controles vinden plaats na een week, drie maanden en na een jaar. Op de jaarlijkse controle wordt dan ook het eindresultaat besproken met de arts. 

Houd ik littekens over aan een neuscorrectie?

Na een neuscorrectie zullen er geen opvallende littekens zichtbaar zijn.

Is een neuscorrectie pijnlijk?

Door de lokale verdoving of algehele narcose is de operatie niet pijnlijk. Na de operatie heb je wat ongemak, maar zelden pijn. De meeste cliënten vinden het ongemak na de ingreep erg meevallen.

Bekijk meer