Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Maak een afspraak
Open Dag

Na een neuscorrectie

Na de operatie heb je wat ongemak, maar er is zelden sprake van pijn. In de eerste week is het grootste deel van de zwelling en de eventuele blauwe verkleuringen van oogleden en wangen al verdwenen. Na het verwijderen van het uitwendig verband is je neus stijf, gezwollen en (on)gevoelig. Na 6 tot 12 maanden heeft je neus het normale gevoel en de normale beweeglijkheid terug. Dit betekent dat de inwendige genezing voltooid is.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Dit zijn specifieke huidverzorgingsproducten ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Wat mag je wel en niet doen?

De eerste 6 weken na de operatie is sporten uit den boze en het is van belang om niet krachtig de neus te snuiten of te niezen. Als brildrager mag je de eerste 6 weken ook geen bril met zwaar montuur opzetten. Ook moet je er op letten dat je je hoofd niet lager brengt dan je hart. Dit is van belang omdat anders teveel bloed naar uw neus stroomt, wat een bloeding of zwelling kan veroorzaken.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is pas na een jaar goed te beoordelen. De neuscorrectie is voor het leven. Wel is het zo dat je nieuwe neus een beetje kan veranderen naarmate je ouder wordt.

Risico’s en complicaties

Door het gebruik van speciale tampons is de kans op nabloeding bij een neuscorrectie erg klein. Eventuele infecties kunnen worden bestreden met behulp van antibiotica. Na een rhinoplastiek blijft je reuk onaangetast. Wel kan je neus nog lange tijd gezwollen en gevoelig blijven bij aanraking.
Neem contact op of bekijk onze vestigingen