Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een neuscorrectie

Na de operatie heb je wat ongemak, maar er is zelden sprake van pijn. In de eerste week is het grootste deel van de zwelling en de eventuele blauwe verkleuringen van oogleden en wangen al verdwenen. Na het verwijderen van het uitwendig verband is je neus stijf, gezwollen en (on)gevoelig. Na 6 tot 12 maanden heeft je neus het normale gevoel en de normale beweeglijkheid terug. Dit betekent dat de inwendige genezing voltooid is.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Dit zijn specifieke huidverzorgingsproducten ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Wat mag je wel en niet doen?

De eerste 6 weken na de operatie is sporten uit den boze en het is van belang om niet krachtig de neus te snuiten of te niezen. Als brildrager mag je de eerste 6 weken ook geen bril met zwaar montuur opzetten. Ook moet je er op letten dat je je hoofd niet lager brengt dan je hart. Dit is van belang omdat anders teveel bloed naar uw neus stroomt, wat een bloeding of zwelling kan veroorzaken.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is pas na een jaar goed te beoordelen. De neuscorrectie is voor het leven. Wel is het zo dat je nieuwe neus een beetje kan veranderen naarmate je ouder wordt.

Risico’s en complicaties

Door het gebruik van speciale tampons is de kans op nabloeding bij een neuscorrectie erg klein. Eventuele infecties kunnen worden bestreden met behulp van antibiotica. Na een rhinoplastiek blijft je reuk onaangetast. Wel kan je neus nog lange tijd gezwollen en gevoelig blijven bij aanraking.


Veelgestelde vragen

Is het resultaat van een neuscorrectie blijvend?

Ja, een neuscorrectie is voor het leven. Wel kan je nieuwe neus een beetje veranderen naarmate je ouder wordt, dat is heel natuurlijk.

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

De eerste tijd na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste zes weken mag je niet sporten en ook niet te fors je neus snuiten. Je hoofd moet je hoger houden dan je hart, zodat er geen extra bloed naar je neus kan stromen. Na de operatie krijg je een tampon in je neus en een kapje om je neus. De tampon wordt na twee dagen verwijderd, het kapje na een week. De eerste week kan je gezicht opzwellen en kunnen je oogleden en wangen blauw worden. Je neus zal nog een poosje stijf en gezwollen blijven en raar aanvoelen. Na zes tot twaalf maanden voelt je neus weer normaal en is het eindresultaat zichtbaar. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Welke verdoving is er mogelijk bij een neuscorrectie?

Bij een neuscorrectie kun je kiezen tussen plaatselijke of algehele verdoving (narcose).

Waar kan ik een neuscorrectie laten doen?

Voor een neuscorrectie kun je terecht in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag,  Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Zwolle. Bekijk hier de locaties.

Bekijk meer