Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het consult

Tijdens een consult met de KNO-arts/plastisch aangezichtschirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om je wens te bespreken.

De medisch specialist onderzoekt jouw neus aan de buiten- en binnenzijde en bespreekt of een neuscorrectie jouw probleem kan oplossen. We kijken dan ook met welke behandeling jouw probleem opgelost kan worden.

In het gesprek met de medisch specialist kun je al je vragen stellen. Ook word je geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties. De medisch specialist bespreekt ook met je wanneer hij/zij niet overtuigd is dat jouw probleem voldoende kan worden opgelost. Waar dit mogelijk is wordt een andere oplossing voorgesteld.


Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

De eerste tijd na de operatie moet je rustig aan doen. Je krijgt dan neustampons in de neus en een beschermkapje op je neus. De neustampons worden na twee dagen verwijderd, het kapje na een week. De eerste week kan je gezicht opzwellen en kunnen je oogleden en wangen blauw worden. 

Over het algemeen kun je na 10 tot 14 dagen weer werken. De eerste zes weken mag je niet sporten. Bescherm je neus ook goed tegen overmatig zonlicht. Goed insmeren met sun block is daarvoor voldoende.

Je neus zal nog een tijd raar aanvoelen en gezwollen blijven. Na zes tot twaalf maanden voelt je neus weer normaal en is het eindresultaat zichtbaar. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Wanneer is het resultaat van een neuscorrectie goed zichtbaar?

Je ziet direct resultaat als het beschermkapje een week na de ingreep verwijderd is. De huid van de neus is dan nog licht gezwollen. Deze zwelling is niet opvallend en verdwijnt in de weken na de operatie. In deze periode wordt de neus steeds verfijnder. Controles vinden plaats na een week, drie maanden en na een jaar. Op de jaarlijkse controle wordt dan ook het eindresultaat besproken met de arts. 

Houd ik littekens over aan een neuscorrectie?

Na een neuscorrectie zullen er geen opvallende littekens zichtbaar zijn.

Is een neuscorrectie pijnlijk?

Door de lokale verdoving of algehele narcose is de operatie niet pijnlijk. Na de operatie heb je wat ongemak, maar zelden pijn. De meeste cliënten vinden het ongemak na de ingreep erg meevallen.

Bekijk meer