Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De afspraak met de chirurg

Tijdens de eerste afspraak geeft de chirurg uitleg over de ingreep, de mogelijke risico’s en de nazorg. De chirurg bekijkt je gezicht en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal de chirurg vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen? Neem dan een recente medicatielijst mee. In overleg met de arts staak je indien nodig met medicijngebruik.

Het gesprek met de consulente

Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.


Veelgestelde vragen

Is het resultaat van een neuscorrectie blijvend?

Ja, een neuscorrectie is voor het leven. Wel kan je nieuwe neus een beetje veranderen naarmate je ouder wordt, dat is heel natuurlijk.

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

De eerste tijd na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste zes weken mag je niet sporten en ook niet te fors je neus snuiten. Je hoofd moet je hoger houden dan je hart, zodat er geen extra bloed naar je neus kan stromen. Na de operatie krijg je een tampon in je neus en een kapje om je neus. De tampon wordt na twee dagen verwijderd, het kapje na een week. De eerste week kan je gezicht opzwellen en kunnen je oogleden en wangen blauw worden. Je neus zal nog een poosje stijf en gezwollen blijven en raar aanvoelen. Na zes tot twaalf maanden voelt je neus weer normaal en is het eindresultaat zichtbaar. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Welke verdoving is er mogelijk bij een neuscorrectie?

Bij een neuscorrectie kun je kiezen tussen plaatselijke of algehele verdoving (narcose).

Waar kan ik een neuscorrectie laten doen?

Voor een neuscorrectie kun je terecht in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag,  Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Zwolle. Bekijk hier de locaties.

Bekijk meer