Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Bij Bey by Bergman Clinics hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van de begeleiding en behandeling van patiënten met lipoedeem. Elke patiënt een ander individu, waardoor de behandeling altijd tailor-made uitgevoerd zal worden. Dit is de reden waarom wij patiënten met lipoedeem tijdens een zeer uitgebreid consult individueel informeren over hun aandoening en over eventuele behandelingsmethoden in de hoop een oplossing te kunnen bieden voor de veelal jarenlange periode van teleurstellingen die zij hebben doorgemaakt.



Prijslijst
Lipoedeem vanaf €5.280,-
Exclusief overnachting, inclusief plaatselijke verdoving
Lipoom vanaf € 1.590,-
Exclusief overnachting, inclusief plaatselijke verdoving
  • Alle prijzen zijn inclusief registratie in het Dutch Breast Implant Registry (DBIR), consultkosten, controles en verdoving.
  • BTW voorwaarden
  • Ingrepen zijn beiderzijds tenzij anders vermeld
  • De uiteindelijke prijsopgave is afhankelijk van het door de specialist voorgestelde behandelplan.
Specialisten
Drs. Anne Berthe Halk
Dermatoloog, Cosmetisch Dermatoloog Dokter Halk studeerde geneeskunde aan de rijksuniversiteit Gro…
Lees meer ›
Drs. Loek Habbema
Dokter Loek Habbema studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich…
Lees meer ›
Drs. Joost van Wijk
Dokter Joost van Wijk studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zich daar …
Lees meer ›
1 / 3

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van Lipoedeem?

De oorzaak voor lipoedeem is nog niet volledig bekend. Waarschijnlijk spelen erfelijke factoren en vrouwelijke hormonale factoren een rol. Dit laatste wordt gedacht omdat de aandoening alleen bij vrouwen voorkomt, en zich pas ontwikkelt vanaf de puberteit. De erfelijke factoren zorgen voor een genetische aanleg. Deze kan niet weggenomen worden en de ziekte kunnen wij niet genezen.

Gelukkig kunnen de bijbehorende overmatige vetophopingen en pijn- en/of vermoeidheidsklachten verminderd worden door tumescente liposuctie.

Wat kan er aan lipoedeem gedaan worden?

Vrouwen met lipoedeem zitten vaak lang in het medische circuit, zonder dat er een oplossing geboden wordt. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van voedingsadviezen, lichaamsbeweging, steunkousen, endermologie en lymfedrainage. Medicijnen hebben op deze aandoening geen effect. Veel patiënten merken echter dat het probleem ondanks al deze maatregelen nauwelijks vermindert. Tumescente liposuctie kan in veel gevallen wél een effectieve behandeling zijn. Niet alleen wordt het lichaam naar normale proporties teruggebracht, maar ook de klachten die veroorzaakt worden door lipoedeem – zoals vermoeide benen, een pijnlijke huid en een gezwollen gevoel – verminderen bij veel patiënten aanzienlijk.

De doelstelling van dit type liposuctie is dus anders dan wanneer de ingreep om zuiver cosmetische redenen wordt uitgevoerd. Staat bij de cosmetische liposuctie het cosmetische resultaat op de voorgrond, bij lipoedeem helpt de ingreep mensen vooral om weer makkelijker te kunnen bewegen. De behandeling kan worden ondersteund met lymfedrainage voor en na de ingreep. Het dagelijks dragen van steunkousen kan na een liposuctie tot het verleden behoren. En ook dat is voor veel lipoedeempatiënten een enorme verbetering.

Kan men lipoedeem genezen?

De oorzaak voor lipoedeem is nog niet opgehelderd, maar we weten wel dat het een genetische aanleg betreft, die zich pas gedurende het leven openbaart. Die aanleg kan niet weggenomen worden en de ziekte kunnen wij niet genezen. Maar de bijhorende overmatige vetophopingen en pijn- en/of vermoeidheidsklachten kunnen verminderd worden door tumescente liposuctie.

 

Hoe herken ik lipoedeem?

Het eerste punt is altijd aanwezig, van de overigen kenmerken moeten er minstens twee aanwezig zijn:
• Symmetrische vetophopingen (dus aan twee zijden van het lichaam)
• Vrijwel geen verbetering bij gewichtsvermindering: het vet verdwijnt op andere plaatsen waar minder vet aanwezig is (gezicht, borsten, etc.)
• Het vet is slap (blubberbenen of wiebelbenen)
• Een pijnlijk, zwaar gevoel in de benen
• De huid is gevoelig voor druk van buitenaf
• Vermoeidheid in de benen
• Sinaasappelhuid (cellulite)
• Makkelijk en regelmatig ontstaan van blauwe plekken
• Een verschil van twee of drie kledingmaten tussen boven- en onderkant
• De voeten zijn niet dik

Bekijk meer

Wil je een consult boeken?

Dan bellen we je graag terug.

Maak een afspraak

Heeft u vragen?

Bel ons dan op het volgende nummer.

088 9000 535