Informatie gevonden of heb je nog vragen?

6 Redenen voor een Ooglidcorrectie

01-03-2023

Wanneer je ouder wordt, worden vaak de huid en weefsels van de oogleden slapper. Dit is normaal bij het ouder worden. Je huid wordt minder elastisch en is daardoor slapper dan in de jaren ervoor. Vanaf welke leeftijd dit start hangt af van genen, maar feit blijft: verslapte huid is altijd vervelend.

Rondom de ogen uit zich dat in de vorm van hangende oogleden. In dit blog lees je 6 redenen waarom je kunt kiezen voor een ooglidcorrectie.

 

1. Reken af met een vermoeide uitstraling
Je ziet er moe uit, maar voelt je niet zo. Hoe uitgeslapen je ook bent, door hangende oogleden zie je er vaak vermoeid uit. Een ooglidcorrectie kan helpen voor een frissere uitstraling.  

2.    Verminder wallen

Overtollige huid rondom de ogen veroorzaakt vaak ook kringen onder de ogen, ook wel wallen genoemd. Deze zijn moeilijk te verbergen. Met een ooglidcorrectie kun je deze kringen verminderen of zelfs volledig verwijderen. Bye bye, wallen!

3.    Verbeter je zicht 

Overtollige huid gaat voor je oogleden hangen en belemmert je zicht. Om toch goed te kunnen zien ga je onder je oogleden doorkijken door onbewust naar achteren te leunen en krijg je last van je rug en nek. In dit geval wordt een ooglidcorrectie zelfs medisch noodzakelijk. Door overtollige huid boven je oogleden te verwijderen verbeter je je zicht én je houding.  

4.    Boost je zelfvertrouwen
Je kijkt dagelijks in de spiegel dus het is belangrijk dat je je prettig voelt wanneer je je spiegelbeeld ziet. Hangende oogleden of overtollige huid onder ogen kan dan als storend worden ervaring. Een ooglidcorrectie kan dan een optie zijn.

5.    Zeg huidirritatie vaarwel 
Hangende oogleden leiden tot huidirritatie omdat het overtollige vel tegen elkaar schuurt. Een ooglidcorrectie kan dit ongemakkelijke schuren verkomen en verhelpt dit probleem. 

 6.    Een jongere uitstraling
Door hangende oogleden kan je er ouder uitzien dat je eigenlijk bent. Door deze te corrigeren kan je wat doen aan de wat vermoeide oudere blik, en gaan voor een jongere uitstraling.  

Hangende oogleden belemmeren je dagelijkse leven. Of een oogcorrectie voor jou nu medische noodzaak is of een esthetische wens, onze specialisten staan voor je klaar voor een persoonlijk advies. Lees hier de evaringen van onze clienten of neem contact op voor het boeken van een intake.