Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Dr. Wynand Melenhorst

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 79909401001

Dokter Melenhorst studeerde geneeskunde in Groningen. Op 26-jarige leeftijd promoveerde hij cum laude. De opleiding tot plastisch chirurg volbracht hij in de Isala Klinieken te Zwolle, alwaar hij toen door artsen-in-opleiding werd uitgeroepen tot beste arts van het ziekenhuis. Na zijn specialisatie tot plastisch chirurg deed dr. Melenhorst verdere ervaring op in Perth (Australië) en in Barcelona (Spanje).

Dokter Melenhorst is naast zijn werk als plastisch chirurg bij Bergman Clinics ook werkzaam in het Diakonessenhuis Utrecht. Daar ligt zijn focus op de reconstructieve plastische chirurgie na borstkanker en huidkanker. De verfijnde operatietechnieken die daarvoor nodig zijn sluiten naadloos aan bij zijn werk als plastisch chirurg bij Bey by Bergman Clinics.

Naast zijn klinische werk is dokter Melenhorst betrokken bij innovaties in zijn vakgebied door wetenschappelijk onderzoek. In 2016 was hij co-promotor van het proefschrift “Upper blepharoplasty: Defying dogmas and clarifying uncertainties”. Hierin onderzochten hij en zijn team ondermeer het nut van koelen na een bovenooglidcorrectie. In 2014 won hij de prijs voor de beste voordracht op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Hij beschreef daar de resultaten van zijn onderzoek over de werkzaamheid van Arnica bij ooglidcorrecties. Vanaf 2013 tot op heden is hij redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie.

Sinds januari 2017 werkt dokter Melenhorst bij Bergman Clinics als plastisch chirurg. Hij is wekzaam op de vestiging van Bey by Bergman Clinics in Utrecht, Hilversum en Velp. 

Dokter Melenhorst is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

In 2021 richtte dr. Wynand Melenhorst het Centrum voor borstverkleining op, dat zich voor 100% richt op deze behandeling. Op http://www.borstverkleining.nl kunt u terecht voor informatie over het eerste consult, de operatie en het herstel. Ook kunt u online checken of u in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar.