088 9000 535 Maak een afspraak

Dokter Peter Lohuis is KNO-arts en gespecialiseerd in de cosmetische en reconstructieve chirurgie van de neus. Hij volgde de opleiding geneeskunde en vervolgens de opleidingen KNO-heelkunde en Hoofd- / halschirurgie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dokter Lohuis is werkzaam op de vestiging Bey by Bergman Clinics vestiging in Hilversum.

Na zijn promotieonderzoek volbracht dr Lohuis zijn vervolgopleiding in de en reconstructieve en plastische aangezichtschirurgie (Academisch Medisch Centrum Amsterdam, 2000), de hoofd-halsoncologie en chirurgie (Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam, 2001-2002) en de reconstructieve oncologische hoofd-halschirurgie (Universitair Ziekenhuis Gent, 2003).

Dokter Lohuis behaalde in 2001 het Amerikaanse examen van The American Board of Facial Plastic Reconstructive Surgery (Washington) en publiceerde in 2006 het naslagwerk ‘Facial Plastic Reconstructive Surgery’. Over dit onderwerp fungeert hij jaarlijks als ‘invited speaker’ op meerdere internationale congressen.

Drs. Lohuis heeft als aandachtsgebieden binnen de KNO-Heelkunde:

  • Functionele en esthetische neuschirurgie.
  • Plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie.
  • Reconstructie van het hoofd-halsgebied.
  • Huidtumoren en aandoeningen van de nervus facialis.


Naast zijn werkzaamheden bij Bergman Clinics is dokter Lohuis sinds 2003 als oncologisch hoofd-halschirurg verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Sinds juli 2006 is hij werkzaam binnen de maatschap KNO/Hoofd-halschirurgie in het Diakonessenhuis te Zeist en Utrecht.

Dokter Lohuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Hoofd-halschirurgie en de European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS). Dokter Lohuis is secretaris van de Nederlandse Werkgroep voor Plastische Aangezichtschirurgie, Fellow of the American Head and Neck Society, werkzaam op de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor KNO-heelkunde, Delegate of the Netherlands in the European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS) en Delegate of the EAFPS in the International Federation of Facial Plastic Surgery Societies (IFFPSS).

Behandelingen
Neuscorrecties