Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Wat betekent dit voor jou?

Als je een onderzoek en / of behandeling ondergaat bij Bey by Bergman Clinics wordt de rekening gestuurd naar je zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar verrekent deze factuur met jouw eigen risico. Als jouw eigen risico voor dit jaar al volledig gebruikt is hoef je zelf niets meer te betalen.

Een behandeling die niet vergoed wordt vanuit het basispakket maar die wel voor een deel of volledig vergoed wordt door je aanvullende zorgverzekering, wordt niet van jouw eigen risico afgeschreven. Voor vragen over je eigen risico kan je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

 

DBC of samenstelling van de rekening

Een behandeling in een focuskliniek of in een ziekenhuis bestaat vaak uit meer onderdelen, zoals bijvoorbeeld een onderzoek door een arts, een MRI, bloedonderzoek en een operatie. Deze onderdelen worden niet apart afgerekend. Al deze verschillende onderzoeken en activiteiten worden samengevoegd tot een zogenaamd Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Ook wel afgekort als DBC-zorgproduct.

Bey by Bergman Clinics heeft met jouw zorgverzekeraar afspraken gemaakt over de prijs van DBC-zorgproducten. Omdat het niet altijd volledig duidelijk is welke behandeling en / of onderzoeken uitgevoerd gaan worden, is het lastig om, voorafgaand aan jouw bezoek, precies te bepalen wat de kosten van de behandeling zijn.

 

Meer informatie

Bekijk het filmpje van de Nederlandse Zorgautoriteit over hoe de betaling van focus klinieken en ziekenhuizen in Nederland is geregeld.

Bekijk de informatiekaart over uw ziekenhuisrekening en het eigen risico van de Nederlandse Zorgautoriteit.


Veelgestelde vragen

Wanneer vindt mijn operatie plaats bij volledige vergoeding?

Indien uw zorgverzekeraar uw operatie volledig vergoedt, wordt u gemiddeld binnen 4 tot 12 weken na het eerste consult geopereerd. U hoort deze datum zo snel mogelijk van ons.

Bekijk meer