Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Bovenooglidcorrectie en vergoeding basispakket

Onder strikte voorwaarden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten je klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Je ooglid moet zodanig over het oog heen hangen waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt gehinderd.

In de praktijk blijkt een minderheid te voldoen aan deze criteria. Om hierover eventuele teleurstellingen te voorkomen, zie je hieronder het belangrijkste criterium van de zorgverzekeraar uitgelegd.

Er moet sprake zijn van tenminste 50% pupildekking door hangende huid van het ooglid (zie voorbeeld hieronder).ooglidcorrectie-vergoeding-vb-2.jpg

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit het basispakket? Neem dan contact op met uw huisarts. Met een verwijsbrief van je huisarts kan de plastisch chirurg een aanvraag doen bij de verzekeraar. Dit wordt alleen gedaan indien je aan bovenstaande criteria van de verzekeraar voldoet. De plastisch chirurg en de huisarts hebben zelf geen invloed op de criteria van de verzekeraar.

Borstvergroting en vergoeding basispakket

Een borstvergroting wordt soms vergoed vanuit het basispakket. De regels hiervoor zijn landelijk vastgesteld. Je hebt altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding moet er sprake zijn van onderontwikkeling van de borsten. Het aanwezige klierweefsel moet bijvoorbeeld minder dan 1 centimeter zijn. Door middel van een echo moet dit worden vastgesteld. De huisarts kan u hiervoor doorverwijzen. 

Indien je aan de regels voldoet, kan de huisarts je  doorverwijzen naar Bey by Bergman Clinics.

Borstverkleining en vergoeding basispakket

Een borstverkleining wordt onder voorwaarden vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen, moeten je klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Je hebt pijn in uw bovenrug, nek en schouders ten gevolge een borstmaat groter dan DD. Ben je kleiner dan 1.60m? Dan geldt borstmaat D. Ook hebben andere behandelingen niet geholpen tegen je klachten. Tevens moet je gewicht minimaal een jaar lang stabiel zijn. Je BMI is lager dan 30.

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding van een borstverkleining? Neem dan contact op met je huisarts. Deze kan je verwijzen naar Bey by Bergman Clinics. 

Eigen risico

Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor het basispakket van de zorgverzekering. Dat betekent dat je de eerste € 385,- (2022) aan zorgkosten uit het basispakket zelf betaalt. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Lees meer.


Veelgestelde vragen

Wanneer vindt mijn operatie plaats bij volledige vergoeding?

Indien uw zorgverzekeraar uw operatie volledig vergoedt, wordt u gemiddeld binnen 4 tot 12 weken na het eerste consult geopereerd. U hoort deze datum zo snel mogelijk van ons.

Bekijk meer