Maak een afspraak Contact opnemen

Bovenooglidcorrectie en vergoeding basispakket

Onder strikte voorwaarden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten jouw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Jouw ooglid moet zodanig over je oog heen hangen waardoor het gezichtsveld ernstig wordt gehinderd.

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit het basispakket neem dan contact op met jouw huisarts. Indien je aan de criteria voldoet kan je worden doorverwezen naar Bey by Bergman Clinics. 

 

Borstvergroting en vergoeding basispakket

Een borstvergroting wordt soms vergoed vanuit het basispakket. De regels hiervoor zijn landelijk vastgesteld. Je hebt altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding moet er sprake zijn van onderontwikkeling van de borsten. Het aanwezige klierweefsel moet bijvoorbeeld minder dan 1 centimeter zijn. Door middel van een echo moet dit worden vastgesteld. De huisarts kan je hiervoor doorverwijzen. 

Indien je aan de regels voldoet kan jouw huisarts je doorverwijzen naar Bey by Bergman Clinics.

 

Borstverkleining en vergoeding basispakket

Een borstverkleining wordt onder voorwaarden vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van jouw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten jouw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Je hebt pijn in je bovenrug, nek en schouders ten gevolge van een borstmaat groter dan DD. Ben je kleiner dan 1.60m dan geldt borstmaat D. Ook hebben andere behandelingen niet geholpen tegen jouw klachten. Tevens moet je gewicht minimaal een jaar lang stabiel zijn en jouw BMI is lager dan 30.

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding van een borstverkleining. Neem dan contact op met jouw huisarts. Deze kan je verwijzen naar Bey by Bergman Clinics.