Informatie gevonden of heb je nog vragen?
  1. Bepaal waarom je een ingreep wil

Je bent misschien al jaren ergens ontevreden over. Deze onzekerheid komt dagelijks terug als je in de spiegel kijkt. Maar waar komt deze ontevredenheid vandaan? Vind je het zelf niet mooi of vinden anderen, de maatschappij, dat je iets aan jezelf zou moeten veranderen? De keuze voor een plastische ingreep maak jijzelf, niet iemand anders. Zorg er dus voor dat je redenen realistisch en verstandig zijn. Jij bepaalt hoe je eruit wil zien.

2. Kies de juiste kliniek

Zorg ervoor dat je naar een kliniek gaat die met ervaring en gecertificeerde specialisten.  Bey by Bergman Clinics heeft een ZKN keurmerk. Dit staat voor een hoge kwaliteit van medische zorg, korte wachttijden, innovatieve behandelmethoden en een efficiënte en persoonlijke medische behandeling, waarbij je gezondheid centraal staat. Lees je dan ook goed in en kies voor een kliniek met een goede naam, goede recensies en goede resultaten.

3. Kies de juiste chirurg
Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde chirurg te kiezen die gespecialiseerd is in plastische en esthetische chirurgie. Zorg ervoor dat de chirurg de nodige kwalificaties en ervaring heeft om de ingreep veilig en succesvol uit te voeren. Enkele manieren om een geschikte chirurg te vinden zijn:
-       Zoek naar informatie over gekwalificeerde specialisten bij jou in de buurt online;

-       informeer bij vrienden, familieleden of andere mensen die je vertrouwt die al een cosmetische ingreep hebben ondergaan;

De specialisten van Bey by Bergman Clinics hebben jarenlange ervaring en geven advies over wat het beste bij je lichaam of gezicht past en gaan voor een mooi en natuurlijk resultaat. 

4. Lees je in in de risico’s
Wees bewust van de risico's van een operatie. Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat er altijd een risico is bij een behandeling, zelfs als cosmetische ingrepen over het algemeen succesvol verlopen.

Bespreek alle mogelijke risico's en complicaties met de specialist, zodat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten. Als je je onzeker voelt of nog vragen hebt, aarzel dan niet om deze met de chirurg te bespreken. Het is belangrijk dat je volledig geïnformeerd en op je gemak bent voordat je deze belangrijke beslissing neemt.
 

5. Houd rekening met je gezondheid
Bij het beslissen over een cosmetische operatie is het belangrijk om je leeftijd, levensstijl en gezondheid in overweging te nemen. Als je jonger bent, kun je vaak sneller herstellen van een ingreep, maar het is ook belangrijk dat je volledig volgroeid bent en emotioneel klaar bent voor een operatie. Als je ouder bent, kun je mogelijk meer risico's en complicaties hebben, maar kun je ook een grotere dankbaarheid hebben voor de verbeteringen die een operatie kan bieden omdat je al lang met je ontevredenheid rondloopt.

6 Creëer realistische verwachtingen
Wees realistisch over de resultaten van de ingreep. Bespreek je verwachtingen met de chirurg en zorg ervoor dat je begrijpt wat er haalbaar is. Stel alle vragen die je hebt en neem zo nodig pen en papier mee om de antwoorden op te schrijven.

7. Houd rekening met een herstelproces
Bespreek het herstelproces en eventuele beperkingen die je na de ingreep kunt verwachten. Plan tijd vrij om te herstellen en overweeg eventueel hulp van familie of vrienden. Bespreek de nazorg en follow-up die nodig zijn na de ingreep. Zorg ervoor dat je je aan de instructies van je chirurg houdt voor een succesvolle genezing.

De duur van het herstel hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de operatie, het type anesthesie en  je gezondheidstoestand.

8. Bereid je voor op de emotionele impact van de ingreep
De emotionele impact van een cosmetische ingreep moet niet onderschat worden. Je gaat een aanpassingsperiode tegemoet waarin je moet wennen aan je nieuwe uiterlijk. Het kan zijn dat je tijd nodig hebt om aan de veranderingen te wennen en je zelfbeeld aan te passen.

9. Overweeg de kosten
Het is belangrijk dat je je bewust bent van de kosten. Cosmetische ingrepen worden meestal niet gedekt door je zorgverzekeraar en moet zelf door de cliënt zelf worden betaald.  

Als je al bovenstaande punten hebt overwogen, heb je een helder beeld van je wensen en weet je zeker dat je echt een cosmetische ingreep wilt ondergaan. In dat geval helpen we je graag. Maak een afspraak voor een intake om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken.