Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Geen verbod op gebruik ruwe implantaten.

17-05-2019

Minister Bruins heeft vandaag middels een brief de Tweede Kamer geïnformeerd dat het tijdelijk verbod op het gebruik van ruwe borstimplantaten is opgeheven. 

Minister Bruins heeft vandaag middels een brief de Tweede Kamer geïnformeerd dat het tijdelijk verbod op het gebruik van ruwe borstimplantaten is opgeheven. Link RIVM

Het RIVM, dat in opdracht van de minister aanzoek heeft gedaan, concludeert nu dat er onvoldoende bewijs is voor een algemeen verband tussen implantaten en een verhoogd risico op lymfeklierkanker.

Bij één specifiek implantaat (Allergan BioCel) is dat verhoogde risico er wel, al is het zeer klein, maar dat type is eind vorig jaar al van de markt gehaald.
Voor deze implantaten geldt geen actief verwijderingsadvies.

Hieronder geven we graag antwoord op vragen die we regelmatig krijgen in verband met ruwe implantaten:

Vraag: Ik heb bovengenoemde implantaten (Allergan BioCel). Moet ik mij zorgen maken?
Antwoord: Er is geen reden voor acute onrust of actie, ook niet voor cliënten met Allergan Biocell ruwe implantaten.

Ervaart u afwijkingen aan uw borst? Neem contact op met uw huisarts voor verwijzing naar specialist. Deze zal u indien nodig doorverwijzen naar de specialist. (Een eventuele medisch noodzakelijke behandeling is daarmee vergoed door uw zorgverzekeraar).

Vraag: Ik weet niet meer welke implantaten ik heb laten plaatsen.
Antwoord: Mocht u willen navragen welk protheses uw heeft, neem contact op met ons Contact & Service Center op nummer 088 9000 500