Maak een afspraak
Contact opnemen

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Je blijft gewoon bij kennis. Met een tiental zeer dunne naalden wordt ter plaatse van het te verwijderen vet grote hoeveelheden van een vloeistof langzaam ingespoten. Enerzijds zorgt de vloeistof voor verdoving en het samentrekken van de bloedvaatjes om bloedverlies te voorkomen. Maar door extra veel vloeistof te gebruiken wordt het vet verdund en kan het vet gelijkmatig worden weggehaald. Dit inspuiten duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied tussen de 30 minuten bij een onderkin tot anderhalf uur bij een groot gebied.

Nadat deze vloeistof vervolgens gedurende minimaal een half uur ingewerkt is, wordt met het verwijderen van het vetweefsel begonnen door middel van een dunne trillende opzuignaald (microcanule). Hiertoe worden een paar hele kleine sneetjes van enkele millimeters in de huid gemaakt, waardoor de naald wordt ingevoerd. Zo wordt het vet van meerdere kanten benaderd om het vet gelijkmatig weg te kunnen halen.

Regelmatig zal je gevraagd worden van houding (rug-, buik-, zijligging) te veranderen en wordt je gevraagd te gaan staan. Dit alles draagt bij aan het mooi vorm kunnen geven aan het behandelde gebied. De sneetjes worden niet gehecht om het vocht en wondvocht snel af te kunnen voeren en het sneetje zo mooi mogelijk te laten genezen. Wanneer de behandeling is voltooid, wordt het gebied verbonden met absorberend materiaal waarover u een elastische bandage krijgt.

Neem contact op of bekijk onze vestigingen