Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De behandeling

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Je blijft gewoon bij kennis. Met een tiental zeer dunne naalden wordt ter plaatse van het te verwijderen vet grote hoeveelheden van een vloeistof langzaam ingespoten. Enerzijds zorgt de vloeistof voor verdoving en het samentrekken van de bloedvaatjes om bloedverlies te voorkomen. Maar door extra veel vloeistof te gebruiken wordt het vet verdund en kan het vet gelijkmatig worden weggehaald. Dit inspuiten duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, tussen de 30 minuten bij een onderkin tot anderhalf uur bij een groot gebied.

Nadat deze vloeistof vervolgens gedurende minimaal een half uur ingewerkt is, wordt met het verwijderen van het vetweefsel begonnen door middel van een dunne trillende opzuignaald (microcanule). Hiertoe worden een paar hele kleine sneetjes van enkele millimeters in de huid gemaakt, waardoor de naald wordt ingevoerd. Zo wordt het vet van meerdere kanten benaderd om het vet gelijkmatig weg te kunnen halen.

Regelmatig zal je gevraagd worden van houding (rug-, buik-, zijligging) te veranderen en word je gevraagd te gaan staan. Dit alles draagt bij aan het mooi vorm kunnen geven aan het behandelde gebied. De sneetjes worden niet gehecht om het vocht en wondvocht snel af te kunnen voeren en het sneetje zo mooi mogelijk te laten genezen. Wanneer de behandeling is voltooid, wordt het gebied verbonden met absorberend materiaal waarover u een elastische bandage krijgt.


Veelgestelde vragen

Bij welk BMI kom ik aanraking voor een behandeling?

Bij Bey Clinics worden geen behandelingen uitgevoerd bij personen met een BMI hoger dan 35.

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
 
 

Kan ik in termijnen betalen?

Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.

Zit er een leeftijdsgrens aan de behandeling van (tumuscente) liposuctie?

In principe is er geen leeftijdsgrens voor tumescent liposuctie onder plaatselijke verdoving. Als u gezond bent is er geen enkele reden waarom u zich zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over uw lichaam.  Indien u medicijnen gebruikt of onder behandeling bent van een medisch specialist, wordt er meestal eerst contact opgenomen met uw behandelend arts.

 

Bekijk meer