Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De voordelen van een borstprothesewissel

09-11-2023

Voor veel vrouwen bieden borstimplantaten een mooie oplossing. Echter, in de loop der tijd kunnen er verschillende problemen ontstaan, zoals kapselcontractuur, vervorming van de borst of de vrees dat een implantaat beschadigd is. Deze uitdagingen kunnen zowel fysiek ongemak als emotionele stress met zich meebrengen. Wanneer er complicaties optreden, is vervanging soms noodzakelijk.

Een prothesewissel bij Bey by Bergman Clinics is de oplossing in dergelijke situaties. Maar wat houdt een prothesewissel eigenlijk in, en waarom is het de moeite waard om deze ingreep te overwegen? In deze blog bespreken we de voordelen van een prothesewissel en hoe Bey by Bergman Clinics hierbij kan helpen. 

Kapselcontractuur en vervorming van de borst

Kapselcontractuur is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen met borstimplantaten. Het treedt op wanneer het natuurlijke kapsel-vormige littekenweefsel dat zich rond een implantaat vormt, te hard wordt. Dit kan resulteren in een gevoel van spanning en pijn in de borst. De borst kan ook onnatuurlijk hard aanvoelen en er kan zelfs zichtbare vervorming optreden. In het geval van vervorming kan de borst een onnatuurlijke vorm krijgen en asymmetrisch lijken. 

Met een prothesewissel verwijderen we het kapsel en herstellen we je borsten naar hun natuurlijke zachtheid en uitstraling.  

Kapotte implantaten

Een ander potentieel probleem dat vrouwen met borstimplantaten kunnen tegenkomen, is het vermoeden dat een van hun implantaten kapot is. Het is belangrijk op te merken dat een implantaat na verloop van tijd kan slijten, wat kan leiden tot scheuren of lekkage van de vulling. 

Bij Bey by Bergman Clinics begrijpen we de bezorgdheid die gepaard gaat met kapotte implantaten. Onze prothesewissel biedt de mogelijkheid om deze implantaten te vervangen en zowel je gezondheid als je gemoedstoestand te herstellen. Onze deskundige plastisch chirurgen zorgen voor een veilige en deskundige behandeling met gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Hierdoor kun je weer vol zelfvertrouwen genieten van gezonde en mooie borsten.

Een prothesewissel bij Bey by Bergman Clinics

Waarom zou je kiezen voor een prothesewissel bij Bey by Bergman Clinics? Hier zijn enkele voordelen:

  • Professionele expertise: onze plastisch chirurgen zijn hooggekwalificeerd en hebben uitgebreide ervaring in prothesewissels. Ze zorgen voor een nauwkeurige en deskundige behandeling.
  • Minimale littekens: bij een prothesewissel wordt gebruikgemaakt van bestaande littekens, wat resulteert in minimale zichtbare littekens na de ingreep.
  • Persoonlijke zorg: we begrijpen dat elke patiënt unieke behoeften heeft. Onze benadering is persoonlijk en afgestemd op jouw specifieke situatie.

Of je je borstprothese nu laat verwijderen of vervangen, het is een keuze waar je goed over na moet denken. Lees ook de verhalen van vrouwen die de ingreep al ondergingen. Met duidelijke voor- en na foto’s. Zo weet je precies wat je te wachten staat als je er zelf voor kiest. Als je een beeld hebt van je wensen, is het belangrijk om deze te bespreken met een van onze specialisten. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met je. Je krijgt bij Bey by Bergman Clinics altijd persoonlijk en eerlijk advies. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over prothesewissels en hoe we je kunnen helpen. Wil je eerst meer informatie over een prothesewissel? Vraag dan hier een brochure aan.