Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Met een laserbehandeling ga je de zomer in met een egale huid!

15-03-2023

Wat doet een laserbehandeling?

Laserbehandelingen zijn een moderne en effectieve manier om verschillende huid- en haarproblemen te behandelen. Bij Bey Clinics kan je kiezen uit een breed scala aan laserbehandelingen waaronder laserontharing en vaat en pigmentbehandelingen door middel van een laser. We leggen je in deze blog uit welke laserbehandelingen jouw probleemzones zo egaal mogelijk maakt!

Onze laserbehandelingen

Laserontharing is een veelgebruikte behandeling om ongewenste haargroei te reduceren. Daarnaast is een laserbehandeling ook een goede optie voor het aanpakken van hyperpigmentatie en onsierlijke vaatjes. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de indicatie, het type laser en de conditie van je huid. Het resultaat blijft doorgaans jaren zichtbaar.

De Alexandrite laserbehandeling

Voor: Huid- en haar behandelingen van lichte huidtypes

Hoeveel behandelingen:

  • Voor ontharen: gemiddeld 8 - 10 behandelingen
  • Voor pigment: gemiddeld 3 behandelingen

Herstelperiode:

  • Voor ontharen: geen hersteltijd
  • Voor pigment: 1 week  

De Alexandrite kan worden toegepast voor het behandelen van ontharing van de lichte huidtypes en voor het behandelen van ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie en zonnevlekken. Het pigment absorbeert de warmte van de laser en daarmee wordt het haarzakje verwarmt. Op deze manier worden ook de dunnere en fijnere haartjes geraakt.

De laser absorbeert het teveel aan pigment wat door overmatig blootstelling aan zonlicht kan ontstaan. Na de behandeling zal er voor enkele dagen roodheid ontstaan en kunnen er korstjes op de huid komen. Na ongeveer 1 week zullen die loslaten. Het is belangrijk om de korstjes niet aan te raken en te wachten tot ze vanzelf loslaten van de huid. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

alexandrite-laserbehandeling.png

De Nd-Yag Laserbehandeling

Voor: Huidbehandelingen van alle huidtypes & haar behandelingen van donkere huidtypes

Hoeveel behandelingen:

  • Voor ontharen: gemiddeld 8 - 10 behandelingen
  • Voor vaatbehandelingen: gemiddeld 3 behandelingen

Herstelperiode:

  • Voor ontharen: geen hersteltijd
  • Voor vaatbehandeling: 1 week  

De Nd-Yag Laser is een behandeling die vaak wordt toegepast voor het ontharen van donkere huidtypes en voor het behandelen van couperose, rosacea en gesprongen vaatjes. Het laserlicht absorbeert door het bloed in de vaatjes, wat uitermate geschikt is voor het verwijderen van haar op de olijfkleurige en donkere huid.

Deze laser zorgt ook voor het verbeteren van de vaatjes. Doordat het laserlicht het bloed absorbeert in de vaatjes, is het mogelijk om de vaatjes te coaguleren. Na de behandeling kunnen de vaatjes roder of blauw kleuren. Dit kan tot een aantal weken aanhouden. Om het gewenste resultaat te behalen zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig.

de-nd-yag-laserbehandeling.png

Intense Pulsed Light (IPL)

Voor: Huidbehandelingen van lichte huidtypes

Hoeveel behandelingen: Er zijn gemiddeld drie behandelingen nodig

Herstelperiode: Gemiddeld 1 week

Deze effectieve methode zorgt ervoor dat de oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huid kleuringen worden verwijderd of verminderd. Ook is de Intense Pulsed Light behandeling erg effectief voor het verwijderen van pigmentvlekken of zonnevlekken. Na de behandeling is de huid vaak wat roder en dikker dan normaal. Dit zal binnen één of twee dagen wegtrekken. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Tussen deze drie behandelingen zitten zo’n 2 tot 6 weken.

intense-pulsed-laserbehandeling.png

Plan jouw laserbehandeling

Overweeg jij een laserbehandeling? Laat je adviseren door onze huidtherapeuten zodat jij de behandeling krijgt die het meeste effect heeft op jouw huid.