Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Alles wat je wilt weten over het verloop van een neuscorrectie

21-06-2023

Wat is een neuscorrectie? 

Een neuscorrectie, ook wel bekend als een rhinoplastiek, is een cosmetische ingreep die steeds vaker gedaan wordt. Mensen kiezen voor een neuscorrectie om verschillende redenen. Waaronder het verbeteren van de esthetiek van hun neus, het corrigeren van ademhalingsproblemen of het herstellen van een verwonding. In dit blog delen we waardevolle tips om je optimaal voor te bereiden op je neuscorrectie.

Hoe weet ik of een neuscorrectie iets voor mij is?

We snappen dat je misschien twijfelt om iets aan je neus te laten veranderen. Je neus bevindt zich in het midden van het gezicht en heeft daardoor een grote invloed op de balans en uitstraling van het hele gezicht. Veel mensen voelen zich onzeker over de vorm van hun neus. Ze kunnen het gevoel hebben dat hun neus niet goed bij de rest van hun gezicht past. Het resultaat hiervan is dat ze vaak proberen weg te duiken als er een camera in de buurt is, omdat ze niet tevreden zijn met hoe hun neus eruit ziet op foto's. Gelukkig kan een neuscorrectie een effectieve oplossing zijn voor deze problemen. Tijdens het consult zal de structuur en de bouw van jouw neus, zowel aan de binnen- als buitenkant, zorgvuldig worden onderzocht en geëvalueerd. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten van een neuscorrectie. 

neuscorrectie before after

Wat voor soorten neuscorrecties zijn er? 

Voor de neuscorrectie zijn er twee type benaderingen. Deze noemen we de interne en externe benadering. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en de gewenste resultaten, kan de neuscorrectie worden uitgevoerd met behulp van een interne of externe benadering. Bij een externe benadering maakt de chirurg een kleine incisie in de huid tussen de beide neusgaten, terwijl bij een interne benadering de incisies binnenin de neus worden gemaakt. De plastisch chirurg zal het bot en het kraakbeen van de neus aanpassen om de gewenste vorm en functie te bereiken. De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, zodat je comfortabel en pijnvrij bent tijdens de behandeling.

Het herstel van de neuscorrectie

Na een neuscorrectie is het mogelijk dat je last krijgt van zwellingen en blauwe plekken rondom je oogleden. Gelukkig herstelt dit doorgaans snel na de operatie, meestal binnen een periode van twee weken. Na twee dagen kunnen de neustampons veilig worden verwijderd. Na een week kunnen zowel het neuskapje als de externe hechtingen worden verwijderd. Je ziet direct resultaat als het beschermkapje een week na de ingreep verwijderd is. De huid van de neus is dan nog licht gezwollen. Deze zwelling is niet opvallend en verdwijnt in de weken na de operatie. In deze periode wordt de neus steeds verfijnder. Ongeveer drie maanden na de behandeling staat er een controle afspraak gepland bij de arts om de voortgang te beoordelen. Lees hier meer over herstel en nazorg.

neuscorrecctie before after

Meer weten over neuscorrecties

Ben je aan het nadenken over een neuscorrectie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bey by Bergman Clinics voor een consult. Onze deskundige plastisch chirurgen staan klaar om je te voorzien van advies en begeleiding gedurende het hele proces.