Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Een buikwandcorrectie is dé manier voor een platte buik

26-05-2023

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een plastische operatie die wordt uitgevoerd om overtollig huid en vet van de buik te verwijderen. Dit type operatie wordt vaak uitgevoerd na aanzienlijk gewichtsverlies of na een zwangerschap. Tijdens de procedure worden overtollige huid en vet verwijderd en wordt de buikwand strakker gemaakt. De buikspieren kunnen worden aangespannen om een betere vorm te creëren. We vertellen je graag meer over de soorten buikwandcorrecties, de voordelen ervan en wat je kan verwachten in het proces!

De voordelen van een buikwandcorrectie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een buikwandcorrectie:

  • Verwijderen van overtollig huid- en vetweefsel: Een buikwandcorrectie kan helpen om overtollig huid- en vetweefsel in de buikstreek te verwijderen. Dit kan resulteren in een slanker en strakker uiterlijk.
  • Verbeterde gezondheid: het verwijderen kan leiden tot een verbeterde gezondheid en een verminderd risico op bepaalde gezondheidsproblemen.
  • Verbetering van zelfvertrouwen en levenskwaliteit: Door het verbeteren van het uiterlijk en de lichaamscontouren kan een buikwandcorrectie het zelfvertrouwen vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren.
  • Versteviging van de buikwand: Tijdens de ingreep wordt ook de buikwand verstevigd. Het kan helpen om een meer gestroomlijnde vorm te creëren en de buikspieren te versterken.

buikwandcorrectie-voor-en-na-voorkant.png

buikwandcorrectie-voor-en-na-zijkant.png

De verschillende soorten buikwandcorrecties: welke past bij jou?

Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties beschikbaar. De beste optie voor jou hangt af van jouw specifieke situatie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten buikwandcorrecties:

  • Buikwandcorrectie (mini/beperkt): Bij deze behandeling wordt alleen overtollig huid en vet onder de navel verwijderd. Dit is een minder uitgebreide procedure dan de volledige buikwandcorrectie.
  • Volledige buikwandcorrectie: Dit is een behandeling waarbij overtollige huid en vet van de bovenkant en onderkant van de buikwand verwijderd worden.
  • Uitgebreide buikwandcorrectie: Dit is een behandeling waarbij overtollig huid en vet van de gehele buikwand verwijderd worden. Dit omvat het bovenste, middelste en onderste deel van de buik en de zijkanten. Hieronder vallen ook de behandelingen fleur de lis (correctie in zowel horizontale als verticale richting) en rectus diastase (uitgerekte buikspieren na zwangerschap). 

Bovenstaande correcties kan gecombineerd worden met één of meerdere zones liposuctie. Hierbij wordt niet alleen de huid verstrakt, maar ook overtollig vet weggenomen. Samen met de specialist wordt bepaald welk type behandeling het beste bij jou situatie past. 

Meer weten over buikwandcorrecties

Overweeg jij een buikwandcorrectie? Neem dan contact op met Bey Clinics voor een vrijblijvend consult. Onze ervaren plastisch chirurgen staan voor je klaar om je te adviseren en te begeleiden tijdens het gehele proces.