De oorzaak voor lipoedeem is nog niet volledig bekend. Waarschijnlijk spelen erfelijke factoren en vrouwelijke hormonale factoren een rol. Dit laatste wordt gedacht omdat de aandoening alleen bij vrouwen voorkomt, en zich pas ontwikkelt vanaf de puberteit. De erfelijke factoren zorgen voor een genetische aanleg. Deze kan niet weggenomen worden en de ziekte kunnen wij niet genezen.
Gelukkig kunnen de bijbehorende overmatige vetophopingen en pijn- en/of vermoeidheidsklachten verminderd worden door tumescente liposuctie.
Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.
In principe is er geen leeftijdsgrens voor tumescent liposuctie onder plaatselijke verdoving. Als u gezond bent is er geen enkele reden waarom u zich zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over uw lichaam. Indien u medicijnen gebruikt of onder behandeling bent van een medisch specialist, wordt er meestal eerst contact opgenomen met uw behandelend arts.
De behandeling van (tumuscente) liposuctie onder lokale verdoving is niet pijnlijk. Je voelt het inspuiten van de vloeistof. Dit is niet pijnlijk, wel kan het door sommigen als onaangenaam worden ervaren. Bij cliënten met pijnlijk vetweefsel spuiten we de vloeistof extra langzaam in om het zo minder onaangenaam te laten zijn. Het wegzuigen van het vet is niet pijnlijk. Je voelt het trillen van de zuignaald en je kan kleine steekjes voelen, maar pijn doet het niet. Hoe meer ontspannen je bent voor de ingreep des te makkelijker ervaar je de behandeling!
Ja, de huid trekt weer strak na de behandeling van tumuscente liposuctie. Wij passen een speciale techniek van liposuctie toe waardoor niet alleen het vet verdwijnt, maar ook de huid strakker trekt. Hierdoor is het vaak niet nodig een facelift uit te voeren.
In plaats van voor een borstverkleinende operatie kan ook gekozen worden voor een borstverkleining met behulp van tumescent liposuctie. Dit heeft een aantal voor- en nadelen.
Voordelen:
Beperking:
Vrouwen met lipoedeem zitten vaak lang in het medische circuit, zonder dat er een oplossing geboden wordt. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van voedingsadviezen, lichaamsbeweging, steunkousen, endermologie en lymfedrainage. Medicijnen hebben op deze aandoening geen effect. Veel patiënten merken echter dat het probleem ondanks al deze maatregelen nauwelijks vermindert. Tumescente liposuctie kan in veel gevallen wél een effectieve behandeling zijn. Niet alleen wordt het lichaam naar normale proporties teruggebracht, maar ook de klachten die veroorzaakt worden door lipoedeem – zoals vermoeide benen, een pijnlijke huid en een gezwollen gevoel – verminderen bij veel patiënten aanzienlijk.
De doelstelling van dit type liposuctie is dus anders dan wanneer de ingreep om zuiver cosmetische redenen wordt uitgevoerd. Staat bij de cosmetische liposuctie het cosmetische resultaat op de voorgrond, bij lipoedeem helpt de ingreep mensen vooral om weer makkelijker te kunnen bewegen. De behandeling kan worden ondersteund met lymfedrainage voor en na de ingreep. Het dagelijks dragen van steunkousen kan na een liposuctie tot het verleden behoren. En ook dat is voor veel lipoedeempatiënten een enorme verbetering.
De oorzaak voor lipoedeem is nog niet opgehelderd, maar we weten wel dat het een genetische aanleg betreft, die zich pas gedurende het leven openbaart. Die aanleg kan niet weggenomen worden en de ziekte kunnen wij niet genezen. Maar de bijhorende overmatige vetophopingen en pijn- en/of vermoeidheidsklachten kunnen verminderd worden door tumescente liposuctie.
Het eerste punt is altijd aanwezig, van de overigen kenmerken moeten er minstens twee aanwezig zijn:
• Symmetrische vetophopingen (dus aan twee zijden van het lichaam)
• Vrijwel geen verbetering bij gewichtsvermindering: het vet verdwijnt op andere plaatsen waar minder vet aanwezig is (gezicht, borsten, etc.)
• Het vet is slap (blubberbenen of wiebelbenen)
• Een pijnlijk, zwaar gevoel in de benen
• De huid is gevoelig voor druk van buitenaf
• Vermoeidheid in de benen
• Sinaasappelhuid (cellulite)
• Makkelijk en regelmatig ontstaan van blauwe plekken
• Een verschil van twee of drie kledingmaten tussen boven- en onderkant
• De voeten zijn niet dik
Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Er ontstaan dan plaatselijke pijnlijke vetophopingen. Lipoedeem komt veel voor en kent een aantal specifieke kenmerken.
Wij hebben reeds zeer veel liposculpturen van de buik uitgevoerd bij vrouwen en mannen die een buikoperatie hebben ondergaan. Dit is dus geen reden om niet te opereren. Hoe uw persoonlijke situatie is, zullen we tijdens een informatiegesprek moeten bekijken.
Gelukkig is de huid heel elastisch. Na de ingreep trekt de huid meestal weer strak over de behandelde plaats. Verwacht de arts dat de huid niet elastisch genoeg is, dan wordt dat van tevoren met u besproken. Het is dankzij de specifieke techniek van de langzame super tumescente lokale verdoving dat de bevestigingen van de huid aan de spier niet worden beschadigd. Hierdoor kan de huid niet zakken. Bovendien wordt dit bevestigingsnetwerk geactiveerd waardoor de huid nog extra samentrekt. Dit noemen we lipolift. Het samentrekkende effect is dus sterk afhankelijk van de gebruikte liposuctie-techniek.
Tumescente liposuctie is niet bedoeld om cellulite te verhelpen. In veel gevallen lijkt de cellulite na de behandeling verbeterd te zijn, maar dat is niet het doel van de behandeling.
De vetcellen die zijn weggehaald komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als u na de ingreep weer aankomt is dat niet omdat u méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over uw hele lichaam verdelen en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is.
Bij tumescente liposuctie met vibrerende zuignaalden wordt het onderhuidsvet op een zachte, gecontroleerde manier weggezogen. Een belangrijk verschil met de klassieke liposuctie is dat er eerst veel vloeistof onder de huid wordt gespoten, waarna het vet met dunne, vibrerende microcannules wordt weggezogen. Dat zorgt ervoor dat het vezelnetwerk en de lymfevaten nauwelijks beschadigen.
De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Dat is minder belastend voor het lichaam dan een algehele narcose of ruggenprik en zorgt voor een sneller herstel. Bovendien kunt u met een plaatselijke verdoving tijdens de ingreep van houding veranderen, waardoor de arts een beter beeld krijgt en een mooier eindresultaat kan bewerkstelligen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Hier kun je alle voor & na foto's bekijken en ervaringen lezen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.
Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.
Bij veel mensen is de huid erg opgerekt geweest door zwangerschap en/of overgewicht, waardoor er striae zijn ontstaan. Striae zijn niet altijd volledig te verwijderen, omdat een deel van de striae zich ook boven de navel bevinden. Deze striae blijven bestaan, maar worden door de operatie verplaatst naar de onderbuik. Striae van de huid betekent ook dat de huid vaak minder elastisch is en deels beschadigd is. Daarom zal een buikwandcorrectie bij mensen met striae altijd een iets minder strak eindresultaat opleveren dan bij mensen die geen striae hebben.
Helaas zijn er geen alternatieve ingrepen om overschot aan buikhuid weg te krijgen. Soms wordt ondanks een teveel aan huidoverschot toch gekozen voor alleen een liposuctie. In dat geval wordt de buik vaak wel platter door het verwijderen van het vet, maar een overschot aan huid blijft wel bestaan.
Na de operatie duurt het meestal 3 tot 6 maanden voordat het uiteindelijke eindresultaat is bereikt. Wanneer u goede levensgewoonten heeft, blijft dit bereikte resultaat zeker jaren stabiel. Het resultaat zal in de tijd wel met uw lichaam mee veranderen, zoals bij verdergaande veroudering en/of gewichtsverandering; dit kunt u altijd terugzien in het resultaat.
Ja dat gebeurt bijna altijd. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken van uw buikwandcorrectie, moet niet alleen het teveel aan huidoverschot verwijdert worden maar ook het overschot aan vet (van bijvoorbeeld de bovenbuik, de flanken en/of rug). Alleen maar strakker trekken van de voorste buikwand zonder overtollig vet van de bovenbuik, schaamheuvel en/of flanken te verwijderen levert alleen maar een strakkere buik op, maar geen beter geproportioneerd lijf op. De plastisch chirurg zal dit aspect altijd met u bespreken en meenemen in het behandelplan van een buikwandcorrectie. Een zeer uitgebreide buikwandcorrectie met uitgebreide liposuctie wordt vaak een liposuctie ondersteunde buikwandcorrectie genoemd (in het engels” liposuction-assited abdominoplastiek).
Plastische chirurgie is geen exacte wetenschap. Ondanks secure voorbereiding, planning en veiligheidsmaatregelen is er geen garantie op een ongestoord verloop zonder complicaties of een garantie op een perfect resultaat. Mogelijke complicaties van een buikwandcorrectie zijn bloeduitstorting, infectie, ophoping van wondvocht, wijken van de wond, verminderd gevoel of gevoelloze huid, doorbloedingsproblemen of weefselversterf van de navel, pijnklachten, narcoseproblemen, trombosebeen en longembolie. Gelukkig komen deze complicaties niet vaak voor.
We streven altijd naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, maar 100% symmetrie kan helaas nooit worden gegarandeerd. Het kan toch zijn dat er kleine verschillen in vetophoping of onregelmatigheden en/ of overtollige huid op de flanken aan weerszijden van het litteken blijven bestaan of dat de littekens toch breder en dikker zijn geworden dan gedacht. We kunnen dat dan in de meeste gevallen gelukkig nog in tweede instantie corrigeren. Tenslotte komt het helaas heel soms voor dat het resultaat niet overeenkomt met uw verwachtingen.
De littekens komen meestal onder de bikinilijn, zodat ze bedekt worden door uw bikini of ondergoed. Het litteken rondom de navel wordt dusdanig netjes weggewerkt, zodat deze uiteindelijk nauwelijks zichtbaar zal zijn. De lengte van het litteken is afhankelijk van de vorm van de buik. Het kan één tot twee jaar duren voordat het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Bij een beperkte buikwandcorrectie wordt de buikwand op kleinere schaal gecorrigeerd en is er geen litteken rond de navel. De indicatie voor een beperkte of een uitgebreide buikwandcorrectie hangt af van de individuele situatie en wordt in overleg met u en de plastisch chirurg bepaald. Het nadeel van de littekenvorming weegt over het algemeen ruimschoots op tegen het verkregen resultaat en het tevreden gevoel dat u hiervan krijgt na de operatie.
Meestal blijft u een nacht overnachten in de kliniek en de dag erop, wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag u weer naar huis. Uw begeleider of chauffeur kan u dan naar huis brengen, u mag namelijk zelf nog niet rijden.
Een buikwandcorrectie, het verwijderen van overschot aan buikhuid en onderhuids vet, is een uitgebreide operatie. Daarom vergt een buikwandcorrectie ook een behoorlijke herstelperiode , die meestal 6 tot 8 weken duurt. Het is van belang dat u na de ingreep voldoende rust neemt en uw lichaam niet te veel (over) belast. Daarom adviseren wij u de eerste dagen thuis rustig aan te doen, maar wel rond te lopen en dagelijks zoveel mogelijk kleine wandelingetjes binnenshuis te maken. Deze zorgen er voor dat uw bloedsomloop op gang blijft en het risico op het krijgen van een trombose been heel klein wordt.
In het algemeen staan de eerste 2 weken na de operatie in het teken van relatieve rust: u beweegt wel, maar doet geen krachtige inspanningen. Als de buikspieren zijn gehecht, dan mag u 6 weken geen buikspieroefeningen doen. Tussen week 3 en 6 bouwt u de lichamelijke belasting op, en na 6 – 8 weken mag u alle inspanningen weer doen die u wilt. Reken erop dat u tenminste de 1e twee weken na de operatie vrij neemt van uw werk.
In de eerste dagen na de ingreep kunt u onder meer zwelling en blauwe plekken ervaren en vaak ook een wat “beurs” gevoel. Ook kunt u de eerste dagen pijn ervaren, maar dit neemt vaak in de loop van de dagen na de ingreep af. De pijn is goed te vergelijken met flinke spierpijn. Tegen de ergste pijn kunt u twee tabletten paracetamol (500 mg) innemen om de vier à zes uur.
Bij Bey Clinics staat kwaliteit en veiligheid voorop. Wij werken daarom uitsluitend met A-merken waaronder Restylane, Juvederm, Radiesse, Botox® en Azzalure.
Indien er verschillende gebieden behandeld moeten worden, is een combinatiebehandeling goed mogelijk. Denk aan Botox behandeling voor de fronsrimpel en fillerbehandeling voor de lippen. Bij eenzelfde gebied wordt gebruik van botox tegelijk met fillers afgeraden. Denk aan botox én filler behandeling voor de fronsrimpel. Met gelijktijdige gebruik van fillers bestaat er een grotere kans op doorlekken van botox naar andere spieren.
Uit diverse wetenschappelijke studies is gebleken dat er juist meer complicaties ontstaan bij het gebruik van tijdelijke fillers bij patienten die reeds permanente fillers hebben. Het wordt daarom afgeraden om een behandeling met tijdelijke fillers te ondergaan wanneer u reeds permanente fillers heeft.
Sinds 2015 is het gebruik van permanente fillers bij de wet verboden in Nederland. Dit in verband met complicaties van permanente fillers. Vanzelfsprekend staat uw veiligheid en gezondheid op nummer één bij ons. Wij gebruiken uitsluitend tijdelijke fillers van A- merken.
Botox of botuline toxine is een eiwit dat spieren ontspant. Deze wordt al jaren gebruikt in de geneeskunde. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Het eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels. Hierdoor is de kans op complicaties en bijwerkingen zeer klein.
U mag in het behandelde gebied de eerste twee weken geen behandelingen bij een schoonheidsspecialiste ondergaan. Denk hierbij aan peelings, microdermabrasie, bindweefsel massage etc.
Vermijd sauna en zonnebank tot 1 week na behandeling.
Nee, wij adviseren geen Botox® en/of fillers te gebruiken als je zwanger bent en/of borstvoeding geeft.
Het tegendeel is juist waar. Botox® kan bijv. uit preventief oogpunt worden toegepast om juist te voorkomen dat rimpels ontstaan. Hierdoor zet je min of meer het verouderingsproces een tijdje stil, waardoor dit proces dus vooruit wordt geschoven. Mocht je daarna ertoe besluiten de behandeling te stoppen dan zal het verouderingsproces in de normale snelheid zich voortzetten.
Enkele dagen na de Botox® behandeling begint de Botox® te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het effect op de spier maximaal. De rimpels zijn veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. Het effect van een Botox® behandeling blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden zichtbaar. Het resultaat van fillers is direct zichtbaar. Echter na ongeveer 3 weken is het effect optimaal. Het resultaat is afhankelijk van het behandelde gebied 9 tot 12 maanden zichtbaar.
Zoals bij elke inspuiting kan er gedurende enkele dagen een blauwe of een pijnlijke plek ontstaan op de plaats van de injectie. Complicaties komen zelden voor. De meest beschreven risico’s zijn gelukkig tijdelijk. Een infectie komt slechts uiterst zelden voor.
Zelden ontstaat een asymmetrie in de mimiek of een hangende wenkbrauw. Dit verdwijnt na enkele maanden, maar kan in de meeste gevallen worden gecorrigeerd. Zeer zelden wordt een lichtjes afhangend ooglid gerapporteerd. Dit verdwijnt na 1 tot 3 maanden.
Verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht, corrigeren van volume verlies in het gezicht, contour verbetering, handverjonging, verminderen van rimpels en lijnen in het decolleté.
Het verminderen/voorkomen van voorhoofdslijnen, fronsrimpels, kraaienpootjes/lachrimpels, omlaag staande mondhoeken, gummy smile, kin.
Een rhinoplastiek oftewel neuscorrectie is een veilige operatie. Ernstige complicaties zijn zeer zeldzaam. Echter, het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. De meest voorkomende complicaties die kunnen optreden zijn bloeding en infectie. Dit wordt voorkomen met respectievelijk een neustampon en een antibiotica kuur rond in ingreep.
Roken is zeer slecht voor het herstel van de neus na de operatie! Patiënten die voor en/of na een neuscorrectie roken of tabaksproducten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties.
U ziet direct resultaat als het beschermkapje een week na de ingreep verwijderd is. De huid van de neus is dan nog licht gezwollen. Deze zwelling is niet opvallend en verdwijnt in de weken na de operatie. In deze periode wordt de neus steeds verfijnder. Controles vinden plaats na een week, twee maanden en na een jaar.
Een neuscorrectie heeft wat langer de tijd nodig om te genezen. Wanneer je neustampons hebt gekregen, zullen deze na 2-3 dagen worden verwijderd. De pleisters en het kapje worden na 7-10 dagen verwijderd. Over het algemeen kun je na 10-14 dagen weer aan het werk.
Gedurende een periode van zes weken dient u contactsporten te staken en zal de huid van de neus moeten worden beschermd tegen overmatig zonlicht. Goed insmeren met sun block is daarvoor voldoende.
Na een neuscorrectie zullen er geen opvallende littekens zichtbaar zijn.
Nee, de ingreep heeft geen invloed op het reukvermogen. Door het gebruik van neustampons kan uw reukvermogen echter even verdwenen zijn, maar na een aantal dagen zal uw reuk weer terugkomen.
Na afloop van een neuscorrectie blijft u meestal nog 2 a 3 uur in onze kliniek.
De ingreep is niet erg pijnlijk en meestal is paracetamol voldoende.
Het resultaat van de bovenooglidcorrectie is in principe langdurig. Door veroudering en verslapping van het weefsel kan het soms nodig zijn om de ingreep na jaren te herhalen. De voorsprong die is verkregen blijft natuurlijk.
Hoewel dat natuurlijk nogal kan variëren valt dat in het algemeen heel erg mee. Het is eerder een wat vervelend strak gevoel.
Dat wisselt heel sterk. De eerste 7-10 dagen is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet eruit als een dun iets gekleurd lijntje. In de loop van de eerst 3-4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden. Het mag nadat het helemaal genezen is gecamoufleerd worden.
Na een bovenooglidcorrectie mag u gedurende een week geen zwaar werk doen en adviseren wij u tillen en bukken zoveel mogelijk te voorkomen. De hechtingen worden na een week verwijderd door een verpleegkundige.
Wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag u weer naar huis. Meestal is dat al een half uur na de ingreep. Uw begeleider of chauffeur kan u dan weer naar huis brengen.
De kans op complicaties bij een bovenooglidcorrectie is uiterst klein. Wel kunnen zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Sommige mensen hebben na de ingreep enkele weken last van tranende of juist droge ogen. Dit is meestal van tijdelijke aard.
Tijdens het eerste consult zal de arts u volledig informeren over alle mogelijke risico's en complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kan nemen.
Indien u zich zorgen maakt of vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met Bergman Clinics via telefoonnummer: 088 9000 500. Voor calamiteiten en spoedgevallen is Bergman Clinics 24 uur per dag, zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. U wordt dan direct doorverbonden of teruggebeld door de dienstdoende arts of verpleegkundige.
Om de genezing zo optimaal mogelijk te laten verlopen kunnen mensen die roken overwegen om hiermee te stoppen.
Een bovenooglidcorrectie gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving.
Indien er geen medische indicatie is kunt u de ingreep zelf betalen. Ga naar de pagina prijzen voor informatie over de prijs van een bovenooglidcorrectie.
U kunt een ooglidcorrectie laten uitvoeren bij één van de focusklinieken van Bergman Clinics. Klik hier voor de vestigingen. De ingreep wordt zowel uitgevoerd door een plastisch- als een oogchirurg.
Onder strikte voorwaarden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten uw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Uw ooglid moet zodanig over uw oog heen hangen zodat uw gezichtsveld ernstig wordt gehinderd en het bovenooglid voorbij de helft van de pupil hangt.
Denkt u in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit het basispakket neemt u dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u dan verwijzen naar Bergman Clinics. Wordt de behandeling niet vergoed vanuit het basispakket dan is soms een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.
Indien u om cosmetische redenen een ingreep wil laten uitvoeren kunt u direct een afspraak maken met een van onze plastisch- of oogchirurgen.
De eerste 3 – 6 maanden is zelfonderzoek van de borst lastig, omdat het wordt vertekend door het littekenweefsel. Het littekenweefsel kan ook het beeld van de mammografie (röntgenonderzoek) verstoren. Daarom is het verstandig om, als je ouder dan 40 jaar bent, van tevoren een mammografie te laten maken.
Of de borst weer in omvang toe kan nemen na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bestaat de borst voor een groot gedeelte uit vet. Als je aankomt zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen is de kans dat de borst na de operatie weer groeit ook groter.
Je krijgt alleen pleisters over de wondjes. Soms wordt een strakke band onder de borst aangelegd. Deze wordt de volgende dag vervangen door de elastische BH. Deze BH moet je twee weken dag en nacht en vervolgens nog twee weken overdag dragen.
Bij de anker methode wordt de uiteindelijke vorm in 2 tot 3 weken bereikt. Bij de sleutelgat methode duurt dat langer. Meestal wel 2 –3 maanden. Het gaat dan vooral het gedeelte aan de onderkant van de borst.
Als de tepel en de tepelhof niet over een al te grootte afstand hoeven te worden verplaatst, dan is de kans dat het gevoel intact blijft redelijk groot. Rond de littekens is het gevoel altijd anders / minder.
Dat hangt af van de hoeveelheid klierweefsel wat moet worden verwijderd. Als veel melkklierweefsel is verwijderd, dan wordt de kans dat borstvoeding nog lukt kleiner.
Welke methode wordt toegepast hangt af van de grootte van de borst en met name van de mate waarin de borst verkleind moet worden. Bij zeer grote borstverkleiningen wordt in het algemeen de anker methode toegepast. Als de verkleining mee valt en met name als de tepelhof niet al te laag hangt, dan kan de sleutelgat methode worden uitgevoerd.
Een borstvergroting is een relatief veilige ingreep, maar het blijft een operatie met bijbehorende risico’s. Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet.
Je krijgt paracetamol en een aanvullende pijnstiller voorgeschreven.
Dat verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen is het in ieder geval de eerste 2 weken dag en nacht en daarna nog 2 tot 4 weken alleen overdag. Je arts geeft aan wat voor jou noodzakelijk is.
24 uur na de ingreep kun je alweer onder de douche. De sportbeha mag dan natuurlijk even uit.
Direct na de ingreep mag je zeker niet zelf rijden. Na 1 à 2 weken kun je weer achter het stuur. Je arts geeft aan hoe lang je het beste kunt wachten.
Als jouw herstel goed verloopt, kun je na ongeveer 2 weken weer vliegen. De arts bekijkt dit met jou tijdens de controle.
6 weken na de ingreep mag je je weer fysiek inspannen. Je kunt dan ook weer gaan sporten.
Een borstvergroting heeft geen invloed op de werking van uw melkklieren en tepels. Heb je na een borstvergroting toch problemen met het geven van borstvoeding, dan is de kans groot dat ook zonder protheses die problemen waren ontstaan.
Na ongeveer 2 weken kun je weer aan het werk en kun je je meeste dagelijkse dingen weer doen. Pas na 4 weken mag je weer tillen en na 6 weken weer sporten.
6 weken na de ingreep kun je weer naar de zonnenbank. Je moet de eerste 3 maanden nog wel het litteken beschermen tegen UV- straling. Ook kun je na zes weken zonder problemen weer naar de sauna.
Er zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor je komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor je afspraak;
*Uitzonderingen hierop vind je in de actuele coronarichtlijnen.