Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Voorbereiding

In de periode voorafgaand aan je liposculptuur behandeling dien je rekening te houden met een aantal voorbereidingen, zoals:

  • Zorg dat je goed uitgerust bent op de dag van de ingreep. Voor een goede genezing van het te behandelen gebied dient de huid in een optimale conditie te zijn. Indien je medicijnen gebruikt of een verhoogde bloedingsneiging heeft, dien je dit van te voren te melden;
  • Draag op de dag van de ingreep ruimzittende, zo mogelijk rekbare kleding, bij voorkeur donker gekleurd (bijvoorbeeld een donkere joggingbroek). Na de ingreep kan namelijk wondvocht, ondanks de aangebrachte absorberende verbanden, lekken en in de kleding terecht komen;
  • Gebruik op de dag van de ingreep geen bodylotion of crèmes in het te behandelen gebied;
  • Voor de ingreep hoef je niet nuchter te zijn, zorg dat je een ontbijt of lunch op hebt en goed uitgerust bent;
  • Op de dag van de behandeling mag je geen caffeïnehoudende koffie gebruiken;
  • Vóór de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Veelgestelde vragen

Wat was de ervaring van andere cliënten met liposuctie?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een liposuctiebehandeling.

Hoe lang duurt het herstel van een liposuctiebehandeling?

Je kunt al direct na de behandeling resultaat zien maar het herstel duurt een aantal weken. Je krijgt mogelijk wat blauwe plekken en kunt vocht vasthouden in het behandelde gebied. Dit trekt na een aantal dagen langzaam weg. Je kunt de dag na de behandeling gewoon weer onder de douche en wandelen. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Welke verdoving is mogelijk bij liposuctie?

Een liposuctiebehandeling wordt gedaan onder lokale verdoving (tumescente liposuctie) of algehele verdoving. De keuze hangt af van de behandeling en jouw persoonlijke situatie.

Is liposuctie pijnlijk?

Liposuctie vindt plaats onder verdoving. Kies je voor liposuctie onder algehele narcose, dan word je in slaap gebracht. Je voelt er dan niets van. Kies je voor tumescente liposuctie, dan krijg je een lokale verdoving. Het inspuiten van de vloeistof doet geen pijn maar kan wel onaangenaam voelen. Tijdens het weghalen van het vet kun je het bewegen van de zuignaald voelen en kleine prikjes. Pijnlijk is dat niet. Lees meer over de behandeling.

Bekijk meer