Stap 1: De voorbereiding
Een dijbeenlift is geschikt als je overtollige huid rond de dijen hebt, die niet of moeilijk weg te krijgen zijn met oefeningen of een dieet. Maar ook bij een losse huid door gewichtsverlies of ouderdom, of overtollige huid na een zwangerschap. Tijdens het intakegesprek bespreekt de plastisch chirurg alle mogelijkheden met je. Lees meer over de voorbereiding.
De afspraak met de chirurg
Tijdens de eerste afspraak geeft de plastisch chirurg uitleg over de ingreep, de mogelijke risico’s en de nazorg. De plastisch chirurg bekijkt de overtollige huid en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal hij vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen, neem dan een recente medicatielijst mee. Wellicht moet je met enkele stoppen.
Het gesprek met de consulente
Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg, de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.
Veelgestelde vragen
- Er zijn geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht, verfijn uw of stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de chat.
-
Een dijbeenlift is een grote ingreep. Je hebt tijd nodig hiervan te herstellen. De eerste twee weken na de operatie moet je rust houden. Daarna kun je weer aan het werk en rustig bewegen, maar mag je nog niet sporten. Vier weken na de operatie mag je wat meer bewegen en zes weken na de operatie kun je je oude gewoontes weer oppakken. De eerste weken na de ingreep kun je last hebben van zwellingen, blauwe plekken en verminderd gevoel in de huid. Dit trekt vanzelf weer weg. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons <a href="https://beyclinics.nl/contact/">dag en nacht bereiken</a>.
-
De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Je wordt dus in slaap gebracht.
-
De operatie wordt onder volledige verdoving gedaan. Je wordt in slaap gebracht en merkt er daardoor niets van. Na de behandeling kan het behandelde gebied pijnlijk zijn. Dit is met pijnstillers goed te onderdrukken.
-
Op <a href="https://beyervaringen.nl/" title="Ervaringen dijbeenlift">Beyervaringen.nl</a> kun je voor-en-nafoto’s bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een dijbeenlift.
-
Bij een dijbeenlift wordt de huid van de bovenbenen strak getrokken. Overtollige huid wordt weggehaald zodat plooien verdwijnen en de huid weer mooi op de benen aansluit. Een dijbeenlift wordt soms gecombineerd met liposuctie. <a href="https://beyclinics.nl/buik-benen/dijbeenlift/">Lees hier meer </a>over een dijbeenlift.
-
Na een dijbeenlift ligt de huid van de dijbenen weer strakker over de benen. Het resultaat is over het algemeen matig tot redelijk en er blijft een litteken bestaan. Dat begint in de liesplooi en kan aan de binnen-achterkant doorlopen tot halverwege het bovenbeen.
-
De actuele prijzen voor een dijbeenlift vind je in <a href="https://beyclinics.nl/prijslijst/">de prijslijst</a>. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw persoonlijk behandelplan. De specialist van Bey bespreekt dit met je.
-
Een dijbeenlift is een ingrijpende operatie. Zoals bij elke chirurgische ingreep is er een kleine kans op infectie of nabloeding. Specifiek na een dijbeenlift kunnen delen van de huid tijdelijk gevoelloos worden. Het gevoel komt meestal binnen zes maanden weer terug maar er is een kleine kans dat delen van de huid gevoelloos blijven. De chirurg informeert je voor de ingreep over de mogelijke risico’s.