Stap 2: De behandeling
Je hebt je goed voorbereid en besloten een dijbeencorrectie uit te voeren. De ingreep zelf duurt anderhalf uur maar ook ervoor en erna ben je in goede handen. Lees hier wat er op de dag van de behandeling voor, tijdens en na de behandeling gebeurt. Lees meer over de behandeling.
Ontvangst in de kliniek
Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.
De operatie
Tijdens de dijbeencorrectie wordt overtollige huid verwijderd. Eventueel kan de ingreep met een liposculptuur behandeling worden gecombineerd om het teveel aan onderhuids vet te verwijderen. De ingreep duurt gemiddeld 90 minuten. Een dijbeenlift is een grote ingreep die littekens achterlaat. Het litteken is gelegen in de liesplooi, maar loopt soms door tot halverwege de binnen-achterzijde van het bovenbeen. Aangezien het been voortdurend beweegt, bestaat de reële kans dat het litteken verbreedt. Natuurlijk zullen de littekens vervagen, maar ook na volledige genezing blijven ze in meerdere of mindere mate zichtbaar.
Na de operatie
Na de operatie moet je meestal een nacht in de kliniek blijven. Zodra je weer kunt lopen en de verpleegkundige tevreden is over het herstel en je conditie, mag je naar huis. Na de operatie worden drains achtergelaten. Bij de controle worden deze drains en het verband verwijderd en dat is in het algemeen na een aantal dagen. Je kunt daarna ook weer gewoon douchen. De hechtingen zijn oplosbaar.
Veelgestelde vragen
- Er zijn geen resultaten gevonden voor uw zoekopdracht, verfijn uw of stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de chat.
-
Een dijbeenlift is een grote ingreep. Je hebt tijd nodig hiervan te herstellen. De eerste twee weken na de operatie moet je rust houden. Daarna kun je weer aan het werk en rustig bewegen, maar mag je nog niet sporten. Vier weken na de operatie mag je wat meer bewegen en zes weken na de operatie kun je je oude gewoontes weer oppakken. De eerste weken na de ingreep kun je last hebben van zwellingen, blauwe plekken en verminderd gevoel in de huid. Dit trekt vanzelf weer weg. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons <a href="https://beyclinics.nl/contact/">dag en nacht bereiken</a>.
-
De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Je wordt dus in slaap gebracht.
-
De operatie wordt onder volledige verdoving gedaan. Je wordt in slaap gebracht en merkt er daardoor niets van. Na de behandeling kan het behandelde gebied pijnlijk zijn. Dit is met pijnstillers goed te onderdrukken.
-
Op <a href="https://beyervaringen.nl/" title="Ervaringen dijbeenlift">Beyervaringen.nl</a> kun je voor-en-nafoto’s bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een dijbeenlift.
-
Bij een dijbeenlift wordt de huid van de bovenbenen strak getrokken. Overtollige huid wordt weggehaald zodat plooien verdwijnen en de huid weer mooi op de benen aansluit. Een dijbeenlift wordt soms gecombineerd met liposuctie. <a href="https://beyclinics.nl/buik-benen/dijbeenlift/">Lees hier meer </a>over een dijbeenlift.
-
Na een dijbeenlift ligt de huid van de dijbenen weer strakker over de benen. Het resultaat is over het algemeen matig tot redelijk en er blijft een litteken bestaan. Dat begint in de liesplooi en kan aan de binnen-achterkant doorlopen tot halverwege het bovenbeen.
-
De actuele prijzen voor een dijbeenlift vind je in <a href="https://beyclinics.nl/prijslijst/">de prijslijst</a>. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van jouw persoonlijk behandelplan. De specialist van Bey bespreekt dit met je.
-
Een dijbeenlift is een ingrijpende operatie. Zoals bij elke chirurgische ingreep is er een kleine kans op infectie of nabloeding. Specifiek na een dijbeenlift kunnen delen van de huid tijdelijk gevoelloos worden. Het gevoel komt meestal binnen zes maanden weer terug maar er is een kleine kans dat delen van de huid gevoelloos blijven. De chirurg informeert je voor de ingreep over de mogelijke risico’s.