Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het consult

Tijdens een consult met de plastisch chirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om jouw wensen en klachten te bespreken. Hij/zij onderzoekt jouw buik en bespreekt met jou of een buikwandcorrectie een oplossing voor je kan zijn. Vervolgens worden je vragen beantwoordt en word je zo volledig mogelijk geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, de nazorg, het te verwachten resultaat, en de mogelijke complicaties.

Extra consult voor de operatie

Voor de ingreep kom je nog een keer bij ons langs voor het preoperatieve consult. Tijdens dit consult komt alles aan bod wat met de operatie te maken heeft. Om je op een veilige manier onder algehele narcose te brengen, heeft de anesthesist nog wat extra informatie nodig. We vragen je dan ook vooraf een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De uitkomsten bespreken we dan met jou.


Veelgestelde vragen

Wat is de ervaring van andere clienten met een buikwandcorrectie?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Vindt er bij een buikwandcorrectie vaak ook liposuctie plaats?

Ja, dat gebeurt bijna altijd. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken van jouw buikwandcorrectie, moet niet alleen het teveel aan huidoverschot verwijderd worden maar ook het overschot aan vet (van bijvoorbeeld de bovenbuik, de flanken en/of rug). We maken niet alleen je buik strakker, maar we optimaliseren dan ook de contouren van je lichaam door het weghalen van ophopend vet. De plastisch chirurg zal dit aspect altijd met je bespreken en meenemen in het behandelplan van een buikwandcorrectie. Een zeer uitgebreide buikwandcorrectie met uitgebreide liposuctie wordt vaak een liposuctie ondersteunde buikwandcorrectie genoemd (in het engels: liposuction-assited abdominoplastiek).

Hoe lang duurt het herstel van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, het verwijderen van overschot aan buikhuid en onderhuids vet, is een uitgebreide operatie. Daarom vergt een buikwandcorrectie ook een behoorlijke herstelperiode, die meestal 6 tot 8 weken duurt. Het is van belang dat je na de ingreep voldoende rust neemt en jouw lichaam niet te veel (over) belast. Daarom adviseren wij je de eerste dagen thuis rustig aan te doen, maar wel rond te lopen en dagelijks zoveel mogelijk kleine wandelingetjes binnenshuis te maken. Deze zorgen ervoor dat de bloedsomloop op gang blijft en het risico op het krijgen van een trombosebeen heel klein wordt. 

In het algemeen staan de eerste 2 weken na de operatie in het teken van relatieve rust: je beweegt wel, maar doet geen krachtige inspanningen. Als de buikspieren zijn gehecht, dan mag je 6 weken geen buikspieroefeningen doen. Tussen week 3 en 6 bouw je de lichamelijke belasting op, en na 6 tot 8 weken mag je alle inspanningen weer doen. Reken erop dat je tenminste twee weken na de operatie vrij neemt van je werk. 

Word je slanker na een buikwandcorrectie?

De operatie is bedoeld om overtollige huid en onderhuids weefsel te verwijderen. Hierdoor word je slanker in omtrek en lichter qua gewicht. Let op, bij een te hoog BMI is het niet veilig om de operatie uit te voeren. Het is belangrijk dat je voor de operatie een stabiel streefgewicht hebt zodat we het optimale resultaat kunnen behalen en het risico op complicaties te verminderen. 

Bekijk meer