Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De afspraak met de chirurg

Tijdens de eerste afspraak geeft de chirurg uitleg over de ingreep, de mogelijke risico’s en de nazorg. De chirurg bekijkt je gezicht en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal de chirurg vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen? Neem dan een recente medicatielijst mee. In overleg met de arts staak je zonodig met medicijngebruik.

Het gesprek met de consulente

Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.

 

 

 

 


Veelgestelde vragen

Houd ik een zichtbaar litteken over na een wenkbrauwlift?

Na een wenkbrauwlift krijg je een litteken. Deze verwerken we op zo’n manier dat deze niet zichtbaar is. Het litteken komt net boven je wenkbrauw of in je haargrens. 

Wordt een wenkbrauwlift vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een wenkbrauwlift wordt niet standaard vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet hiervoor voldoen aan strenge, landelijk vastgestelde eisen. De exacte voorwaarden kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. 

Blijft mijn wenkbrauw in de originele vorm na een wenkbrauwlift?

Ja, je wenkbrauw blijft in principe in de originele vorm na een wenkbrauwlift. Afhankelijk van de vorm en de positie van je wenkbrauw kunnen we een subtiele verandering maken aan je wenkbrauw.

Hoeveel dagen na een wenkbrauwlift ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden.

Bekijk meer