Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste 7-10 dagen is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet eruit als een dun gekleurd lijntje. In de loop van de eerste 3-4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden.

 Leefregels na een bovenooglidcorrectie:

  • Je mag geen zwaar werk doen gedurende een week. Probeer tillen en bukken zoveel mogelijk te voorkomen.
  • In de eerste weken kan de huid blauw worden tot op de wang en is de huid gezwollen. Nadat de blauwe kleur is verdwenen zal ook de zwelling afnemen.
  • Camouflage mag nadat de wond volledig genezen is aangebracht worden. Gedurende 4 weken na de ingreep moet je nog voorzichtig zijn.
  • Na de ingreep kun je weer een bril opdoen. Contactlenzen en make-up kun je tot 2 weken na de ingreep niet dragen.

Risico's en complicaties

De kans op complicaties bij een bovenooglidcorrectie is uiterst klein. Wel kunnen zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. In een enkel geval hebben mensen na de ingreep enkele weken last van tranende of juist droge ogen.


Veelgestelde vragen

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door een zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Onder strikte voorwaarden wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heb je altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten de klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Het ooglid moet zodanig over het oog heen hangen dat het gezichtsveld ernstig wordt gehinderd en het bovenooglid voorbij de helft van de pupil hangt. Een onderooglid wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit het basispakket, neem dan contact op met de huisarts. Jouw huisarts kan je dan doorverwijzen naar Bey by Bergman Clinics. Als de behandeling niet wordt vergoed vanuit het basispakket dan is soms een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Indien je om cosmetische redenen een ingreep wil laten uitvoeren wordt de behandeling niet vergoed door een zorgverzekeraar. Je kunt dan direct een afspraak inplannen met een van onze plastisch- of oogchirurgen. 

Laat een ooglidcorrectie zichtbare littekens achter?

De eerste 7 tot 10 dagen na de ingreep is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet er dan uit als een dun, gekleurd lijntje. In de loop van de eerste 4 tot 4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden. Wij streven ernaar dat het litteken zo min mogelijk zichtbaar is, door het in de plooi van je wimper of in de plooi van je oogleden te verwerken. 

Wat kost een ooglidcorrectie?

Indien er geen medische indicatie is kun je de ingreep zelf betalen. Ga naar de pagina prijzen voor informatie over de prijs van een ooglidcorrectie.

Hoe lang is de herstelperiode na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag je een week lang geen zwaar werk doen en adviseren wij om tillen en bukken zo veel mogelijk te voorkomen. De hechtingen worden na een week verwijderd door een verpleegkundige. De eerste week na de behandeling kun je geen lenzen dragen. Je mag dan wel een bril dragen. Na drie weken mag je weer sporten.

Bekijk meer