Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het sluiten van de ogen kan direct na de operatie iets moeilijker zijn als gevolg van de wond en zwelling van de oogleden. In het algemeen herstelt dit binnen twee tot drie weken

na de operatie. De eerste 3 tot 6 weken kan je een licht “Aziatisch” uiterlijk hebben, dit verdwijnt na verloop van tijd. 

Vanaf de dag na de operatie mag je:

  • Op de rug of op de zij slapen.
  • Thuis weer dagelijks douchen, waarbij de ogen goed gespoeld mogen worden. Hierna moet je je ogen goed droogdeppen.
  • Lenzen mogen na een week gedragen worden als deze in gedaan kunnen worden zonder dat je aan de wond trekt.
  • Mobiliseren op geleide van de pijn, luister goed naar je lichaam.
  • Jouw activiteiten steeds verder uitbreiden.
  • 1 week na de operatie autorijden en fietsen (dit is afhankelijk van jouw verzekeringsmaatschappij).
  • Na 6 weken sauna, bad, zwembad en sporten.
  • De pleister over het litteken moet je laten zitten tot de eerste controle. Ook mag je geen hechtingen afknippen.

Het eerste jaar zul je de littekens met beschermingsfactor 30 tegen de zon moeten beschermen. Informeer bij jouw specialist welke beperkingen er zijn met betrekking tot het plannen van reizen na de ingreep.

Na de operatie kom je ter controle bij de verpleging en de specialist. Wij willen je eraan herinneren dat het belangrijk is dat je op controleafspraken komt. Zo kunnen de verpleegkundige en de medisch specialist de voortgang van het herstel goed in de gaten houden. 

Na circa twaalf weken kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden. De meeste cliënten zijn zeer tevreden met het resultaat. Het komt voor dat het resultaat als niet voldoende symmetrisch wordt ervaren. Ook blijft aan de zijkant van het onderooglid soms een kleine huidplooi of richel bestaan, hierop is de kans groter na een combinatie met een midfacelift..


Veelgestelde vragen

Hoeveel dagen na een onderooglidcorrectie ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden. 

Hoelang heb ik resultaat van een onderooglidcorrectie?

Hoe lang het resultaat van je onderooglidcorrectie zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Het hangt af van de kwaliteit van de huid en de levensstijl. Roken en zon zijn daarin niet bevorderlijk. Gemiddeld heb je 10 tot 15 jaar plezier van je onderooglidcorrectie. Houd er rekening mee dat we met een onderooglidcorrectie het verouderingsproces niet stilzetten.

Mag ik na de operatie zelf naar huis rijden?

Wanneer je naar huis mag na de operatie, dien je onder begeleiding naar huis te reizen. Je mag zelf niet autorijden.

Wanneer mag ik weer oogmake-up dragen na een onderooglidcorrectie?

Als de littekens volledig gesloten zijn en de korstjes eraf zijn gevallen, mag je weer crème smeren en oogmake-up dragen. Over het algemeen is dit na 2 weken na je operatie.

Bekijk meer