Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

Bij de neuscorrectie kun je kiezen voor een plaatselijke of algehele narcose. De voor- en nadelen bespreek je in overleg met de chirurg. Als je moeilijk door je neus ademt, als gevolg van een scheefstaand neustussenschot, dan kan dit meteen tijdens de operatie worden verholpen. De littekens komen binnen in de neus of in de huid aan de onderzijde van het neustussenschot.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Je krijgt een inwendig verband (neustampon) aangelegd en een uitwendig verband van pleister of gipskalk. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis.

Injectables

Kleine correcties aan de neus kunnen met injectables worden behandeld. Om het resultaat te behouden, moet je de behandeling na ongeveer 12 maanden herhalen.


Veelgestelde vragen

Is het resultaat van een neuscorrectie blijvend?

Ja, een neuscorrectie is voor het leven. Wel kan je nieuwe neus een beetje veranderen naarmate je ouder wordt, dat is heel natuurlijk.

Hoe lang duurt het herstel van een neuscorrectie?

De eerste tijd na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste zes weken mag je niet sporten en ook niet te fors je neus snuiten. Je hoofd moet je hoger houden dan je hart, zodat er geen extra bloed naar je neus kan stromen. Na de operatie krijg je een tampon in je neus en een kapje om je neus. De tampon wordt na twee dagen verwijderd, het kapje na een week. De eerste week kan je gezicht opzwellen en kunnen je oogleden en wangen blauw worden. Je neus zal nog een poosje stijf en gezwollen blijven en raar aanvoelen. Na zes tot twaalf maanden voelt je neus weer normaal en is het eindresultaat zichtbaar. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Welke verdoving is er mogelijk bij een neuscorrectie?

Bij een neuscorrectie kun je kiezen tussen plaatselijke of algehele verdoving (narcose).

Waar kan ik een neuscorrectie laten doen?

Voor een neuscorrectie kun je terecht in onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag,  Heerenveen, Hilversum, Utrecht, Zwolle. Bekijk hier de locaties.

Bekijk meer