Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na de behandeling

Na de behandeling word je naar een herstelruimte gebracht, waar je onder toezicht staat van ons medisch personeel. Op het moment dat onze chirurg of verpleegkundige vinden dat je voldoende hersteld bent, kun je naar huis gaan. Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen.

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, loszittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose

Veelgestelde vragen

Waarom is het slim om naast de halslift óók een facelift uit te voeren?

De huid en het onderhuidse spier- en bindweefsel verliest in de jaren zijn elasticiteit waardoor de huid verslapt. De verslapping in de hals is vaak een onderdeel van een totale verslapping. Het gezicht, de kaaklijn en de hals verouderen namelijk als één geheel. Wanneer dit in sterke mate aanwezig is zal dit dan ook als één geheel moeten worden behandeld.

Wanneer kom ik aanmerking voor een hals-/kaaklijn lift?

Iedere man of vrouw met een kalkoenhals komt in aanmerking voor een halslift. Om een mooi resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat de huid nog een beetje elastisch is. De plastisch chirurg kan tijdens het consult aangeven dat de hals-/kaaklijn lift voor jou een onbevredigend resultaat kan opleveren, omdat ook een facelift nodig is. 

Hoelang is het resultaat van een hals-/kaaklijn lift zichtbaar?

Houd er rekening mee dat je na de behandeling niet stopt met ouder worden. Ook na de behandeling gaat de verslapping van je huid en onderliggende weefsels door. Het resultaat van de hals-/kaaklijn lift is daarom 5 tot 15 jaar zichtbaar.

Wat is een hals-/kaaklijn lift?

Bij deze behandeling wordt de overtollige, hangende huid onder de kin verwijderd en gelift, waardoor de natuurlijke contouren van jouw hals- en kaaklijn weer zichtbaar worden.

Bekijk meer