Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het Consult

Een consult voor een hals-/kaaklijn lift is een belangrijke eerste stap in het behandeltraject. Tijdens dit consult geeft de chirurg je uitleg over de ingreep en evalueert je gezondheid. Ook bespreken we welke resultaten je wilt bereiken met de hals-/kaaklijn lift. De chirurg geeft je informatie over hoe het traject eruit gaat zien en informeert je over de nazorg en de kosten.

Tijdens het consult bespreekt de chirurg ook de risico's en mogelijke complicaties van de hals-/kaaklijn lift. Hij of zij zal uitleggen op welke wijze je je kunt voorbereiden op de operatie.

Je krijgt alle ruimte om tijdens het consult vragen te stellen en zorgen te bespreken die je hebt met betrekking tot de hals-/kaaklijn lift. Na het consult kun je beslissen of een hals-/kaaklijn lift de juiste keuze voor je is. Indien je besluit om door te gaan met de behandeling, zal de chirurg een behandelplan opstellen. Onze consulente zal je vervolgens informeren over de volgende stappen in het behandeltraject.


Veelgestelde vragen

Waarom is het slim om naast de halslift óók een facelift uit te voeren?

De huid en het onderhuidse spier- en bindweefsel verliest in de jaren zijn elasticiteit waardoor de huid verslapt. De verslapping in de hals is vaak een onderdeel van een totale verslapping. Het gezicht, de kaaklijn en de hals verouderen namelijk als één geheel. Wanneer dit in sterke mate aanwezig is zal dit dan ook als één geheel moeten worden behandeld.

Wanneer kom ik aanmerking voor een hals-/kaaklijn lift?

Iedere man of vrouw met een kalkoenhals komt in aanmerking voor een halslift. Om een mooi resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat de huid nog een beetje elastisch is. De plastisch chirurg kan tijdens het consult aangeven dat de hals-/kaaklijn lift voor jou een onbevredigend resultaat kan opleveren, omdat ook een facelift nodig is. 

Hoelang is het resultaat van een hals-/kaaklijn lift zichtbaar?

Houd er rekening mee dat je na de behandeling niet stopt met ouder worden. Ook na de behandeling gaat de verslapping van je huid en onderliggende weefsels door. Het resultaat van de hals-/kaaklijn lift is daarom 5 tot 15 jaar zichtbaar.

Wat is een hals-/kaaklijn lift?

Bij deze behandeling wordt de overtollige, hangende huid onder de kin verwijderd en gelift, waardoor de natuurlijke contouren van jouw hals- en kaaklijn weer zichtbaar worden.

Bekijk meer