Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Voordat je naar de kliniek komt:

Denk hier alvast aan voordat je voor op de dag van de operatie naar Bey komt:

·        Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen

·        Draag op de dag van de ingreep makkelijke, loszittende kleding. Dat is na afloop het prettigst

·        Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek

·        Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek

·        Je moet nuchter zijn voor de narcose

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de operatie meld je je bij de balie. Na aanmelding zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De arts zal wat jullie besproken hebben tijdens het eerst consult met je doornemen en je kun je de arts ook nog vragen stellen. Daarna neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.

De operatie

De operatie neemt enkele uren in beslag. Onder volledige narcose maakt de chirurg incisies boven de haargrens en rondom het oor. In combinatie met een halslift wordt de huid waar nodig losgemaakt en zover mogelijk in de richting van de oren gespannen. Voor een zo fraai mogelijk resultaat moet vaak het laagje spierweefsel dat direct onder de huid ligt worden aangespannen. Overtollig vet- en huidweefsel worden weggehaald om de contouren van de hals en kin te verbeteren.

Na de operatie

Na de operatie word je wakker op de uitslaapkamer. Ben je weer helemaal bij, dan ga je terug naar je kamer. Je begeleider of chauffeur kan je hier ook weer opzoeken. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag je weer naar huis. Meestal is dat een paar uur na de ingreep.

Leefregels direct na de ingreep

De verpleegkundige geeft je uitleg en een instructiekaart mee met leefregels voor de eerste dagen en weken thuis.


Veelgestelde vragen

Welke type facelifts zijn er en in welke gezichtslagen worden deze uitgevoerd?

Een facelift kan in verschillende lagen van de huid worden uitgevoerd. Dit kan onder de huid, onder de SMAS-laag en onder het botvlies. 

De facelift en halslift met de meest duurzame resultaten zijn die van de Deep Plane techniek. Bij de Deep Plane techniek wordt de meest recente innovatie het gebied van lift-behandelingen toegepast. De Deep Plane vindt plaats in laag 4, waar de ligamenten zich bevinden. Dit zorgt ervoor dat we meer huid kunnen wegnemen en dat er minder spanning op de huid komt. Door deze techniek te hanteren krijg je een beter en natuurlijker resultaat. 

De andere opties zijn de En-Bloc en MACS-lift. Deze behandelingen vinden plaats in een minder diepe laag van je huid (de tweede laag). De SMAS-laag wordt dan niet losgemaakt van het botskelet. Nadeel van deze behandeling is dat de duur van het resultaat aanzienlijk korter is dan die van de Deep Plane lift.

Meer gedetailleerde informatie vind je op de pagina’s van de verschillende facelifts en halslifts.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties. De risico's van een facelift zijn klein. Een van de meest voorkomende complicaties bij deze operatie is een bloeduitstorting. Deze is zelden ernstig van aard en verdwijnt vanzelf. Soms verandert het gevoel in de huid tijdelijk, met name van het oor. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Waar vind ik de voor en na foto’s van facelifts?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die kozen voor een facelift

Hoe lang duurt het herstel?

Na een facelift moet je een week rustig aan doen. Na ongeveer tien dagen kun je weer aan het werk. Na de ingreep zal je gezicht wat gezwollen zijn, met mogelijk rode en blauwe plekken. Dit trekt vanzelf weer weg en ook de littekens worden steeds minder zichtbaar. Na een paar weken zie je er al stralend en jonger uit en na vier tot zes maanden zie je het uiteindelijke resultaat. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer