Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na de behandeling

Na de behandeling word je naar een herstelruimte gebracht, waar je onder toezicht staat van ons medisch personeel. Op het moment dat onze chirurg of verpleegkundige vinden dat je voldoende hersteld bent, kun je naar huis gaan. Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen.

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, loszittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose

Veelgestelde vragen

Wat is een En-Bloc facelift en hoe verschilt het van andere soorten facelifts?

Een En-Bloc facelift is een facelift waarbij de huid en onderliggende weefsels van het gezicht in één keer worden gelift. Dit betekent dat de chirurg de huid van het gezicht en de nek gelijktijdig optrekt en vastzet. Bij andere facelifts worden de verschillende delen van het gezicht afzonderlijk behandeld.

In tegenstelling tot andere soorten facelifts, waarbij de focus meestal ligt op het liften van afzonderlijke delen van het gezicht, richt de En-Bloc facelift zich op de algehele contour van het gezicht. Dit maakt het mogelijk om een meer natuurlijke en jeugdige uitstraling te creëren.

Bij een En-Bloc facelift maakt de chirurg een incisie langs de haarlijn en rond de oren. Hiervoor krijgt de chirurg toegang tot de diepere weefsels van het gezicht en de nek. Vervolgens worden deze weefsels gelift en strakgetrokken, waardoor de huid strakker wordt en rimpels en plooien worden verminderd. Tegelijkertijd kunnen ook overtollig vet en losse huid worden verwijderd.

Een En-Bloc facelift kan een effectieve manier zijn om tekenen van veroudering in het gezicht en de nek te verminderen. Het is belangrijk dat een ervaren chirurg bepaalt of een En-Bloc facelift geschikt is voor jouw behoeften en doelen.

Wie is een geschikte kandidaat voor een En-Bloc facelift?

Een geschikte kandidaat voor een En-Bloc facelift is iemand die symptomen van veroudering in het gezicht en de nek wil aanpakken, zoals verslapping van de huid, rimpels, plooien en verlies van volume.

Het is belangrijk dat je in goede gezondheid bent, een stabiel gewicht hebt. Het is ook belangrijk dat je niet rookt. Dit komt omdat roken het genezingsproces vertraagt en het risico op complicaties vergroot.

Een En-Bloc facelift is geschikt voor mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, afhankelijk van hun individuele behoeften en doelen. 

Hoe lang duurt de herstelperiode na een En-Bloc facelift?

Het zal je wellicht verbazen, maar het herstel van de En-Bloc facelift verloopt vaak heel voorspoedig en snel. Ondanks dat de En-Bloc facelift een uitgebreide behandeling is, is de genezingsperiode van elke facelift vrijwel gelijk en soms zelfs iets sneller. Na twee weken ben je in de meeste gevallen alweer zeer goed toonbaar!

In de eerste paar weken na de operatie kan er sprake zijn van zwelling, blauwe plekken en ongemak in het gezicht en de nek. Patiënten moeten zo veel mogelijk rusten en activiteiten zoals bukken en tillen vermijden. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het wassen en verzorgen van het gezicht en de nek.

Na ongeveer twee weken kunnen de meeste patiënten hun normale dagelijkse activiteiten hervatten. Zwaar tillen, sporten en andere inspannende activiteiten moeten nog enkele weken worden vermeden.

Het is belangrijk om de instructies van de chirurg nauwgezet op te volgen en eventuele complicaties onmiddellijk te melden.

Is de En-Bloc facelift een pijnlijke behandeling?

Nee. Aangezien de ingreep wordt verricht in de diepe laag is er minder huidtrauma. Uit ervaring blijkt dat deze techniek minder pijnlijk is dan andere soorten facelifts. De behandeling vindt plaats onder lokale of sedatie verdoving, zodat je geen pijn voelt tijdens de behandeling zelf. De eerste drie of vier dagen na de ingreep is het gebruik van paracetamol meestal voldoende als pijnstilling.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en eventuele zorgen of vragen met onze plastisch chirurg te bespreken tijdens het consult.

Bekijk meer