088 9000 535 Maak een afspraak

Voorafgaand aan de behandeling
Tijdens een intake gesprek zullen alle aspecten van de behandeling uitvoerig besproken worden. Ook zullen wij uw verwachtingen uitgebreid bespreken. Dus niet alleen wat wel, maar vooral ook wat niet mogelijk is, zullen wij u uitleggen. Op de dag van de behandeling wordt u door ons team ontvangen. Hierna zullen enkele controles verricht worden o.a. een bloeddrukmeting, gewicht, etc.

Hoe verloopt de behandeling?
Het te behandelen gebied wordt door de arts nauwkeurig afgetekend. Daarna wordt een grote hoeveelheid vloeistof met een verdovingsmiddel heel langzaam met uiterst subtiele naaldjes ingespoten. Dit neemt een uur of langer in beslag. Na een rustperiode waarin de vloeistof zich verder verdeelt tussen de vetcellen kan vervolgens het vet worden weggezogen. Hierbij wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een vibrerende zuignaald (vibraliposuctie). Tijdens de behandeling vraagt de arts u regelmatig om in een andere houding te draaien, zodat hij/zij het vet zo gelijkmatig mogelijk kan weghalen. Ook zult u af en toe moeten gaan staan. Dat geeft een andere vetverdeling dan wanneer u ligt. Hierdoor kan de arts het resultaat zo nauwkeurig mogelijk beoordelen. Door de plaatselijke verdoving voelt u van de behandeling zelf niets.

Doet de behandeling pijn?
De behandeling van tumescente liposuctie doet geen pijn. Het inspuiten van de grote hoeveelheid vloeistof met verdovingsmiddel kan, met name aan het begin, een ongemakkelijk, brandend of drukkend gevoel geven. Tijdens het wegzuigen van het vet kan men weleens een prikje of steekje voelen, maar echt pijnlijk is het niet.

Na de behandeling
Meteen na de ingreep wordt u verbonden en krijgt u een elastisch broekje aan, wat niet zichtbaar is onder uw kleding. Daarna kunt u naar huis. De verdoving werkt nog 12 tot 24 uur na, waardoor er nauwelijks sprake is van napijn. De dag na de behandeling mag u alweer douchen en na een dag of drie kunt u meestal weer aan het werk. Dit is overigens wel afhankelijk van de grootte van de behandeling en van de aard van uw werk. Het elastische broekje moet u ongeveer twee weken dragen.

Voordelen van tumescente liposuctie

  • De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dat is minder belastend voor het lichaam dan de verdoving die toegepast wordt bij een traditionele liposuctie (een algehele narcose, een ruggenprik of een verdoving die via een infuus wordt toegediend). Hierdoor is de kans op complicaties beduidend kleiner en herstelt u na de ingreep veel sneller.
  • Een ander groot voordeel van een plaatselijke verdoving is dat u tijdens de ingreep van houding kunt veranderen en kunt gaan staan, zodat de arts precies kan zien waar nog wat vet weggehaald zou moeten worden voor het mooiste resultaat.
  • Er wordt een enorme hoeveelheid vloeistof in het vetweefsel gespoten. Hierdoor wordt het vet als het ware verdund en kan het gelijkmatig worden weggehaald. Ook wordt daardoor het ondersteunende netwerk aan vezels minder beschadigd zodat de huid nauwelijks kan zakken. De huid trekt vaakt mooi samen na het weghalen van het vet.
  • Er worden uiterst dunne naalden gebruikt om het vet weg te zuigen. Daardoor is het eindresultaat veelal gelijkmatiger dan bij een gewone liposuctie. Omdat de dunnere naalden bij tumescente liposuctie dichter onder de huid kunnen komen kan er bovendien meer vet weggehaald worden en kan de arts veel nauwkeuriger werken.
  • Het vet wordt niet weggezogen via slechts één incisie, maar juist via meerdere kleine sneetjes. Daardoor kan het vet gelijkmatiger verwijderd worden en zijn de sneetjes slechts drie mm. De sneetjes hoeven na de ingreep niet gehecht te worden waardoor er geen littekens ontstaan.
Neem contact op of bekijk onze vestigingen