Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het consult

Tijdens een consult met de plastisch chirurg krijg je uitvoerig de gelegenheid om jouw wensen en klachten te bespreken. Hij/zij onderzoekt jouw borsten en bespreekt met jou of een borstvergroting het probleem kan oplossen. 

De plastisch chirurg kan beoordelen of je voldoende reserve vet hebt. Indien je niet over voldoende vet beschikt dan is deze behandeling voor jou helaas geen optie. Voor een optimaal resultaat kan het zijn dat je een tweede behandeling nodig hebt. 

Vervolgens worden je vragen beantwoord en word je zo volledig mogelijk geïnformeerd over de voorbereiding, de behandeling, de nazorg. Ook bespreken we het te verwachten resultaat en de mogelijke complicaties.


Veelgestelde vragen

Wat kost een lipofilling behandeling?

De kosten van een lipofilling behandeling hangen af van de hoeveelheid vet die geoogst en teruggeplaatst moet worden. En van de plek waaruit dit vetweefsel weggehaald moet worden . Tijdens een consult over lipofilling bespreken we wat lipofilling voor je kan betekenen, wat je ervan mag verwachten en brengen we ook de kosten in kaart.

Word je tijdens de lipofilling verdoofd?

Jazeker, lipofilling vindt plaats of onder plaatselijke of onder volledige narcose.

Is lipofilling gevaarlijk?

Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet, is deze behandeling veilig. Maar aan iedere behandeling zitten risico's. Er kan duizeligheid optreden als gevolg van vochttekort. Zeer zelden kan ook een infectie of nabloeding optreden. Om deze laatste twee risico’s tot een minimum te beperken, mag je zes weken voor de ingreep niet roken. Soms kan er ongelijkheid voorkomen van de verdeling van plaats waar de vetcellen zijn weggehaald of ingebracht. Met dezelfde techniek als liposuctie en/of lipofilling kan dit gecorrigeerd worden. In extreem zeldzame gevallen kan het ingespoten vetweefsel in een bloedvat terecht komen en leiden tot een vetembolie (vergelijkbaar met een longembolie).  Of als het in het gezicht in een bloedvat terecht komt zelfs tot blindheid. Maar nogmaals, deze complicaties komen bijna niet voor.

Hoe lang blijft het resultaat van lipofilling?

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Dit resultaat is blijvend, mits je een stabiel gewicht hebt. De verplaatste vetcellen gedragen zich namelijk hetzelfde als alle andere vetcellen in je lichaam. Kom je aan, dan groeien de vetcellen in je borsten ook en worden ze groter. Val je af dan nemen de vetcellen in je borsten af en worden ze kleiner.

Bekijk meer