Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Maak een afspraak
Open Dag

De eerste weken

Je borsten zullen enkele weken na de borstverkleining pijnlijk aanvoelen. Door de zwelling kunnen je borsten de eerste tijd gevoelloos zijn. Maak je daar geen zorgen over. Bij de meeste vrouwen komt het gevoel na enkele weken of maanden terug. In extreme gevallen kan het langer duren.

Wat mag je wel en niet doen?

Ongeveer 2 weken na de borstverkleining kun je weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat je de eerste 3 tot 4 weken geen zware dingen mag tillen. Probeer zoveel mogelijk rust te nemen. Regel als dit mogelijk is wat extra hulp thuis. Na de borstverkleinende operatie heeft je lichaam tijd nodig om weer helemaal te herstellen. De littekens die aanvankelijk rood en gezwollen zijn, zullen na verloop van weken of maanden steeds meer vervagen.

Het eindresultaat

Hoe blij je ook bent met je nieuwe borstvorm, realiseer je wel dat borsten sterk kunnen veranderen onder invloed van zwaartekracht, hormonen en gewichtsschommelingen. Toch zullen je borsten na de operatie in principe niet meer de omvang krijgen die ze hadden. Een borstverkleinende operatie heeft dus een blijvend effect.

Risico’s van een borstverkleining

Een borstverkleining is een uitgebreide ingreep, met een kleine kans op complicaties. Een specifiek risico is dat het gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Ook is het niet zeker of je na afloop nog borstvoeding kunt geven, omdat er melkklieren worden verwijderd. Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg alle mogelijke complicaties met je door.
Neem contact op of bekijk onze vestigingen