Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste weken

Je borsten zullen enkele weken na de borstverkleining pijnlijk aanvoelen. Door de zwelling kunnen je borsten de eerste tijd gevoelloos zijn. Maak je daar geen zorgen over. Bij de meeste vrouwen komt het gevoel na enkele weken of maanden terug. In extreme gevallen kan het langer duren.

Wat mag je wel en niet doen?

Ongeveer 2 weken na de borstverkleining kun je weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat je de eerste 3 tot 4 weken geen zware dingen mag tillen. Probeer zoveel mogelijk rust te nemen. Regel als dit mogelijk is wat extra hulp thuis. Na de borstverkleinende operatie heeft je lichaam tijd nodig om weer helemaal te herstellen. De littekens die aanvankelijk rood en gezwollen zijn, zullen na verloop van weken of maanden steeds meer vervagen.

Het eindresultaat

Hoe blij je ook bent met je nieuwe borstvorm, realiseer je wel dat borsten sterk kunnen veranderen onder invloed van zwaartekracht, hormonen en gewichtsschommelingen. Toch zullen je borsten na de operatie in principe niet meer de omvang krijgen die ze hadden. Een borstverkleinende operatie heeft dus een blijvend effect. Benieuwd naar de resultaten van een borstverkleining? Bekijk hier de voor en na foto's.

Risico’s van een borstverkleining

Een borstverkleining is een uitgebreide ingreep, met een kleine kans op complicaties. Een specifiek risico is dat het gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Ook is het niet zeker of je na afloop nog borstvoeding kunt geven, omdat er melkklieren worden verwijderd. Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg alle mogelijke complicaties met je door.


Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat van andere cliënten ?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voorgingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.

Is onderzoek naar borstkanker nog mogelijk na een borstverkleining?

De eerste 3 tot 6 maanden is zelfonderzoek van de borst lastig, omdat het wordt vertekend door het littekenweefsel. Het littekenweefsel kan ook het beeld van de mammografie (röntgenonderzoek) verstoren. Daarom is het verstandig om, als je ouder dan 40 jaar bent, van tevoren een mammografie te laten maken.

Kan de borst na de operatie weer groeien?

Of de borst weer in omvang toe kan nemen na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. De borst voor een groot gedeelte uit vet. Als je aankomt, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen met een kinderwens is de kans dat de borst na de operatie weer groeit daarom ook groter.

Bekijk meer