Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste weken

Je borsten zullen enkele weken na de borstverkleining pijnlijk aanvoelen. Door de zwelling kunnen je borsten de eerste tijd gevoelloos zijn. Maak je daar geen zorgen over. Bij de meeste vrouwen komt het gevoel na enkele weken of maanden terug. In extreme gevallen kan het langer duren.

Wat mag je wel en niet doen?

Ongeveer 2 weken na de borstverkleining kun je weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat je de eerste 3 tot 4 weken geen zware dingen mag tillen. Probeer zoveel mogelijk rust te nemen. Regel als dit mogelijk is wat extra hulp thuis. Na de borstverkleinende operatie heeft je lichaam tijd nodig om weer helemaal te herstellen. De littekens die aanvankelijk rood en gezwollen zijn, zullen na verloop van weken of maanden steeds meer vervagen.

Het eindresultaat

Hoe blij je ook bent met je nieuwe borstvorm, realiseer je wel dat borsten sterk kunnen veranderen onder invloed van zwaartekracht, hormonen en gewichtsschommelingen. Toch zullen je borsten na de operatie in principe niet meer de omvang krijgen die ze hadden. Een borstverkleinende operatie heeft dus een blijvend effect. Benieuwd naar de resultaten van een borstverkleining? Bekijk hier de voor en na foto's.

Risico’s van een borstverkleining

Een borstverkleining is een uitgebreide ingreep, met een kleine kans op complicaties. Een specifiek risico is dat het gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Ook is het niet zeker of je na afloop nog borstvoeding kunt geven, omdat er melkklieren worden verwijderd. Tijdens het eerste consult neemt de plastisch chirurg alle mogelijke complicaties met je door.


Veelgestelde vragen

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
 
 

Kan ik in termijnen betalen?

Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.

Kan een borstverkleining ook door tumescente liposuctie?

In plaats van voor een borstverkleinende operatie kan ook gekozen worden voor een borstverkleining met behulp van tumescente liposuctie. Dit heeft een aantal voor- en nadelen.

Voordelen:

  • Er is slechts een plaatselijke verdoving nodig en er wordt niet gesneden, dus er ontstaan geen littekens.
  • Het is een minder grote ingreep dan een operatie en u zult dus na de behandeling minder napijn hebben en veel minder kans op complicaties.

Beperking:

  • Er kan uitsluitend vetweefsel weggehaald worden, geen klierweefsel. Deze ingreep is zeker geschikt voor vrouwen met zware borsten, omdat het weghalen van vetweefsel kan maken dat zich na de ingreep veel minder rug-, nek- en/of schouderklachten voordoen dan voorheen.

Wat is het resultaat van andere cliënten met een borstverkleining?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Bekijk meer