Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Voordat je naar de kliniek komt

Denk hier alvast aan voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt: 

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst.
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek.
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek.
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose. 

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de operatie meld je je bij de ontvangstbalie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Daar kun je je omkleden en krijg je een infuus voor het toedienen van de antibiotica. Er worden foto’s van je borsten gemaakt. De arts zal wat jullie besproken hebben tijdens het eerst consult met je doornemen en je kunt zelf ook nog vragen stellen. Vervolgens neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.

De borstverkleiningsoperatie

De plastisch chirurg maakt een incisie rond de tepelhof, naar de borstplooi en soms ook in de plooi zelf. Vet- en huidweefsel worden zorgvuldig verwijderd, waarna de plastisch chirurg de tepel en tepelhof op de gewenste hoogte vastzet. In de meeste gevallen blijft de tepel verbonden met zenuwbanen en bloedvaten. Lees hier meer over de verschillende operatiemethodes .

Na de operatie

Na de operatie word je wakker op de uitslaapkamer. Ben je weer helemaal bij, dan ga je terug naar je kamer. Dezelfde dag mag je weer naar huis. Je krijgt een sportbeha om die je 2 weken dag en nacht zal dragen en daarna nog twee weken overdag. Met douchen mag de sportbeha uiteraard even af.


Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat van andere cliënten ?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voorgingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.

Is onderzoek naar borstkanker nog mogelijk na een borstverkleining?

De eerste 3 tot 6 maanden is zelfonderzoek van de borst lastig, omdat het wordt vertekend door het littekenweefsel. Het littekenweefsel kan ook het beeld van de mammografie (röntgenonderzoek) verstoren. Daarom is het verstandig om, als je ouder dan 40 jaar bent, van tevoren een mammografie te laten maken.

Kan de borst na de operatie weer groeien?

Of de borst weer in omvang toe kan nemen na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. De borst voor een groot gedeelte uit vet. Als je aankomt, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen met een kinderwens is de kans dat de borst na de operatie weer groeit daarom ook groter.

Bekijk meer