Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Maak een afspraak
Open Dag

Voordat je naar de kliniek komt

Denk hier alvast aan voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt: 

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst.
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek.
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek.
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose. 

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de operatie meld je je bij de ontvangstbalie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Daar kun je je omkleden en krijg je een infuus voor het toedienen van de antibiotica. Er worden foto’s van je borsten gemaakt. De arts zal wat jullie besproken hebben tijdens het eerst consult met je doornemen en je kunt zelf ook nog vragen stellen. Vervolgens neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.

De borstverkleiningsoperatie

De plastisch chirurg maakt een incisie rond de tepelhof, naar de borstplooi en soms ook in de plooi zelf. Vet- en huidweefsel worden zorgvuldig verwijderd, waarna de plastisch chirurg de tepel en tepelhof op de gewenste hoogte vastzet. In de meeste gevallen blijft de tepel verbonden met zenuwbanen en bloedvaten. Lees hier meer over de verschillende operatiemethodes .

Na de operatie

Na de operatie word je wakker op de uitslaapkamer. Ben je weer helemaal bij, dan ga je terug naar je kamer. Je begeleider of chauffeur kan je hier ook opzoeken. De volgende ochtend  mag je naar huis. Je krijgt een sportbeha om die je 2 weken dag en nacht zal dragen en daarna nog twee weken overdag. Met douchen mag de sportbeha uiteraard even af.

Neem contact op of bekijk onze vestigingen