Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De afspraak met de chirurg

Tijdens je eerste afspraak bespreekt de chirurg je wensen, verwachtingen en de mogelijkheden. Ieder lichaam is anders. Ook blijven er na een borstverkleining zichtbare littekens achter. Onze plastisch chirurgen gebruiken speciale technieken om de littekens bij een borstverkleining tot een minimum te beperken. Wil je de ervaringen zien van cliënten die je voor gingen? Bekijk de ervaringen hier.

Het gesprek met de consulente

Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg,  de kosten en de tijdsplanning. De consulente is je contactpersoon en zal je tijdens het gehele traject begeleiden. Na dit eerste bezoek krijgt u alle informatie mee naar huis, om dit op uw gemak nog eens door te nemen.*

Extra consult voor de operatie

Voor de ingreep heb je nog een extra telefonisch consult. Tijdens dit consult komt alles aan bod wat met de operatie te maken heeft. Om je op een veilige manier onder algehele narcose te brengen, heeft de anesthesist nog wat extra informatie nodig. We vragen je dan ook vooraf een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De uitkomsten bespreken we dan met jou.

*Als de client via de zorgverzekeraar haar behandeling ondergaat, worden de consultkosten bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De consultkosten gaan van het eigen risico af.

Lees hier meer informatie over vergoeding en verzekering vanuit basispakket voor een borstverkleining.


Veelgestelde vragen

Wat is het resultaat van andere cliënten ?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voorgingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.

Is onderzoek naar borstkanker nog mogelijk na een borstverkleining?

De eerste 3 tot 6 maanden is zelfonderzoek van de borst lastig, omdat het wordt vertekend door het littekenweefsel. Het littekenweefsel kan ook het beeld van de mammografie (röntgenonderzoek) verstoren. Daarom is het verstandig om, als je ouder dan 40 jaar bent, van tevoren een mammografie te laten maken.

Kan de borst na de operatie weer groeien?

Of de borst weer in omvang toe kan nemen na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. De borst voor een groot gedeelte uit vet. Als je aankomt, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen met een kinderwens is de kans dat de borst na de operatie weer groeit daarom ook groter.

Bekijk meer