Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De eerste dagen thuis

Direct na de ingreep krijg je van ons een sportbeha aan. Die houd je de eerste tijd aan, dag en nacht. De eerste dagen voel je een lichte stuwing in je borsten en ook je armen kunnen extra gevoelig zijn. Met de dual-plane methode, kun je de eerste dagen iets meer napijn hebben. Deze napijn zal snel afnemen.

Wat mag je wel en niet doen?  

Na een borstvergrotingsoperatie heb je ongeveer 10 dagen nodig om te herstellen. Je krijgt een instructiekaart mee waar precies op staat wat je wel en niet mag doen om goed te herstellen. Deze tips vind je ook in de Behandelpad App.

De belangrijkste leefregels vlak na een borstvergrotingsoperatie:

  • De eerste 2 weken houd je de sportbeha dag en nacht aan;
  • Na 2 weken draag je de sportbeha nog 2 tot 4 weken overdag;
  • Na 24 uur mag je weer douchen maar de eerste 6 weken mag je niet in bad; 
  • Na 2 weken mag je weer autorijden en, als de arts het goed vindt, reizen met het vliegtuig; 
  • De eerste 4 weken mag je niet zwaar tillen; 
  • De eerste 6 weken mag je niet intensief sporten. 

Je kunt in principe alles doen wat geen pijn doet (met inachtneming met bovenstaande). Als je geen lichamelijk inspannend werk hebt, kun je na ongeveer 2 weken ook weer aan het werk.

Nacontroles 

Je krijgt standaard twee controles: de eerste na ongeveer 2 weken en de eindcontrole na ongeveer 3 maanden. Gaat je herstel niet helemaal naar wens of treedt er bij jou een complicatie op, dan kom je vaker op controle. Alle controles zijn inbegrepen bij de prijs. Zo weten we zeker dat je goed herstelt en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.  

Dag en nacht bereikbaar 

Tijdens de controles kijken we of je herstel probleemloos verloopt. Merk je tussen de controles door dat er iets niet naar wens gaat of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via onze 24/7 bereikbaarheidsdienst. Er is 24 uur per dag een arts beschikbaar. Het telefoonnummer krijg je van ons mee na je behandeling.

Garantie op Mentor-borstprotheses 

Bey gebruikt Mentor-borstprotheses van fabrikant Johnson & Johnson. Daar zit speciale garantie op. Mocht een prothese scheuren, dan garandeert fabrikant Johnson & Johnson in sommige gevallen kosteloze vervanging van de prothese.

Levensduur van de protheses

Hedendaagse siliconen borstprotheses hebben doorgaans een lange levensduur. De siliconen borstprotheses gaan minimaal 15 jaar mee. Na die tijd is de kans op slijtage van het implantaat groter. Hoe lang een prothese meegaat is vooraf nooit helemaal te voorspellen en heeft ook te maken met het type, de grootte en de plaatsing van een prothese en of er complicaties optreden zoals kapselvorming. Laat je borsten dan ook altijd controleren na 10 tot 15 jaar tijdens een consult met de plastisch chirurg.

Risico’s van een borstvergroting 

Een borstvergrotingsoperatie is een relatief veilige ingreep, waarbij maar weinig complicaties optreden. Zoals bij elke medische ingreep onder narcose zijn er wel een aantal risico’s.

Jouw ervaring is belangrijk voor ons

Kom je bij ons voor een borstvergroting, dan vragen wij je mee te doen aan de PROM's (Patient Reported Outcome Measures). Hierbij vul je op verschillende momenten voor en na de operatie een online vragenlijst in. Ook horen we graag van je of je tevreden bent over hoe we je geholpen hebben, d.m.v. een cliënttevredenheidsonderzoek. Verder kun je op ZorgkaartNederland aangeven hoe je de borstvergroting bij Bey waardeert.


Veelgestelde vragen

Is een behandeling onder de 18 jaar mogelijk?

Bij Bey by Bergman Clinics voeren wij geen behandelingen uit onder de 18 jaar, met uitzondering van een aantal behandelingen bij de huidtherapeuten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, via 088 9000 535.
 
 

Kan ik in termijnen betalen?

Het betalen in termijnen is niet mogelijk bij Bey by Bergman Clinics.

Wat is het resultaat van andere cliënten ?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Wat zijn de mogelijke risico’s en complicaties van een borstvergroting?

Een borstvergroting is een relatief veilige ingreep, maar het blijft een operatie met bijbehorende risico’s. Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Bekijk meer