Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Maak een afspraak
Open Dag

Voordat je naar de kliniek komt:

Houd rekening met deze aandachtspunten voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt:

  • Draag op de dag van de ingreep makkelijke, los zittende kleding. Dat is na afloop het prettigst
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek
  • Neem de eventueel voorgeschreven medicatie mee naar de kliniek
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de operatie meld je je bij de ontvangstbalie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Daar kun je je omkleden en krijg je een infuus voor het toedienen van de antibiotica. [JS1] Er worden foto’s van je borsten gemaakt en je kunt de arts nog vragen stellen. Daarna neemt de arts je mee naar de operatiekamer. De anesthesist brengt je onder narcose.

De borstliftoperatie

Een borstlift vindt altijd plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer anderhalf uur. Via een incisie (snede) rond de tepel, naar beneden toe en in de borstplooi (als het ware een anker) wordt de tepel verplaatst en de overtollige huid verwijderd. Bij een implantaat is er zelden een snede in de borstplooi nodig en is het litteken dus aanzienlijk korter.
Afhankelijk van je lichaamsbouw en het soort implantaat, wordt het implantaat achter of voor je borstspier geplaatst. In alle gevallen worden drains achtergelaten waarmee je naar huis gaat. Deze worden later verwijderd, meestal na 1 à 2 dagen. Na de operatie worden je borsten ingetaped en dit wordt gelijktijdig met de drains verwijderd. Hierna moet je een sportbeha dragen..

Na de operatie

Na de operatie word je wakker op de uitslaapkamer. Ben je weer helemaal bij, dan ga je terug naar je kamer. Je begeleider of chauffeur kan je hier ook weer opzoeken. Afhankelijk of je moet overnachten of niet, ga je dezelfde dag of de volgende ochtend naar huis. Je krijgt een sportbeha om die je een periode dag en nacht aan moet houden.


Neem contact op of bekijk onze vestigingen