Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een wenkbrauwlift

Het geopereerde gebied en ook de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn, maar bijna nooit zo erg dat je niets kunt zien. Er wordt geen verband aangebracht, dus je kunt gewoon wassen en douchen. Thuis kun je de eerste dagen het geopereerde gebied het beste koelen met ijswater of met 'coolpacks'. Na 5 tot 7 dagen worden de hechtingen verwijderd.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care kit met speciaal geselecteerde producten. Deze specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Het eindresultaat

Na 6 tot 12 maanden zie je het eindresultaat. Heel soms zijn nog kleine aanvullende nacorrecties nodig, maar meestal is het resultaat uitstekend. Het resultaat van een wenkbrauwlift is meestal langdurig, maar als de huid van het voorhoofd verder zakt kan een nieuwe correctie nodig zijn. Ook als de positie van de wenkbrauwen niet geheel symmetrisch is, is een nieuwe operatie soms noodzakelijk.

Risico’s en complicaties

Soms komt bij een wenkbrauwlift een meer dan normale bloedlekkage achteraf voor. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel langer voordat zowel het geopereerde gebied alsook de bovenoogleden er weer normaal uitzien. Ook kun je last krijgen van gevoelloosheid rond de wenkbrauwen of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf. In zeldzame gevallen kan een zogenaamde epitheelcyste (een holte met vocht) ontstaan in het litteken. Deze cyste kan eenvoudig worden verwijderd.

 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's van een wenkbrauwlift?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een wenkbrauwlift is er een wat grotere kans op een bloeduitstorting in het geopereerde gebied en daar net onder, in de bovenoogleden. Ook kan er gevoelloosheid ontstaan rond de wenkbrauwen of een vochtophoping rond de ogen. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Het ontstaan van een epitheelcyste is zeldzaam en deze kan eenvoudig worden weggehaald. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Wat was de ervaring van anderen die kozen voor een wenkbrauwlift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van mensen die een wenkbrauwlift lieten uitvoeren.https://beyervaringen.nl/gezicht/wenkbrauwlift

Is het resultaat van een wenkbrauwlift blijvend?

Doorgaans hebben cliënten erg lang plezier van een wenkbrauwlift. Mocht de huid van het voorhoofd blijven zakken, dan wordt het resultaat langzaam minder. Een nieuwe correctie is dan zeker mogelijk.

Hoe lang duurt het herstel van een wenkbrauwlift?

Na de ingreep kun je vrijwel direct naar huis. Je krijgt geen verband en je kunt gewoon wassen en douchen. Het geopereerde gebied en de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn maar bijna nooit zo erg dat je niets meer ziet. Na vijf à zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. Daarna zie je steeds meer verbetering. Het eindresultaat zie je na zes tot twaalf maanden. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer