Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een wenkbrauwlift

Het geopereerde gebied en ook de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn, maar bijna nooit zo erg dat je niets kunt zien. Er wordt geen verband aangebracht, dus je kunt gewoon wassen en douchen. Thuis kun je de eerste dagen het geopereerde gebied het beste koelen met ijswater of met 'coolpacks'. Na 5 tot 7 dagen worden de hechtingen verwijderd.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care kit met speciaal geselecteerde producten. Deze specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Het eindresultaat

Na 6 tot 12 maanden zie je het eindresultaat. Heel soms zijn nog kleine aanvullende nacorrecties nodig, maar meestal is het resultaat uitstekend. Het resultaat van een wenkbrauwlift is meestal langdurig, maar als de huid van het voorhoofd verder zakt kan een nieuwe correctie nodig zijn. Ook als de positie van de wenkbrauwen niet geheel symmetrisch is, is een nieuwe operatie soms noodzakelijk.

Risico’s en complicaties

Soms komt bij een wenkbrauwlift een meer dan normale bloedlekkage achteraf voor. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel langer voordat zowel het geopereerde gebied alsook de bovenoogleden er weer normaal uitzien. Ook kun je last krijgen van gevoelloosheid rond de wenkbrauwen of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf. In zeldzame gevallen kan een zogenaamde epitheelcyste (een holte met vocht) ontstaan in het litteken. Deze cyste kan eenvoudig worden verwijderd.