Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een wenkbrauwlift

Het geopereerde gebied en ook de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn, maar bijna nooit zo erg dat je niets kunt zien. Er wordt geen verband aangebracht, dus je kunt gewoon wassen en douchen. Thuis kun je de eerste dagen het geopereerde gebied het beste koelen met ijswater of met 'coolpacks'. Na 5 tot 7 dagen worden de hechtingen verwijderd.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care kit met speciaal geselecteerde producten. Deze specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Het eindresultaat

Na 6 tot 12 maanden zie je het eindresultaat. Heel soms zijn nog kleine aanvullende nacorrecties nodig, maar meestal is het resultaat uitstekend. Het resultaat van een wenkbrauwlift is meestal langdurig, maar als de huid van het voorhoofd verder zakt kan een nieuwe correctie nodig zijn. Ook als de positie van de wenkbrauwen niet geheel symmetrisch is, is een nieuwe operatie soms noodzakelijk.

Risico’s en complicaties

Soms komt bij een wenkbrauwlift een meer dan normale bloedlekkage achteraf voor. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel langer voordat zowel het geopereerde gebied alsook de bovenoogleden er weer normaal uitzien. Ook kun je last krijgen van gevoelloosheid rond de wenkbrauwen of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf. In zeldzame gevallen kan een zogenaamde epitheelcyste (een holte met vocht) ontstaan in het litteken. Deze cyste kan eenvoudig worden verwijderd.

 


Veelgestelde vragen

Houd ik een zichtbaar litteken over na een wenkbrauwlift?

Na een wenkbrauwlift krijg je een litteken. Deze verwerken we op zo’n manier dat deze niet zichtbaar is. Het litteken komt net boven je wenkbrauw of in je haargrens. 

Wordt een wenkbrauwlift vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een wenkbrauwlift wordt niet standaard vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet hiervoor voldoen aan strenge, landelijk vastgestelde eisen. De exacte voorwaarden kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. 

Blijft mijn wenkbrauw in de originele vorm na een wenkbrauwlift?

Ja, je wenkbrauw blijft in principe in de originele vorm na een wenkbrauwlift. Afhankelijk van de vorm en de positie van je wenkbrauw kunnen we een subtiele verandering maken aan je wenkbrauw.

Hoeveel dagen na een wenkbrauwlift ben ik weer toonbaar?

Na de operatie zullen je ogen opzwellen en blauw worden. Dit is heel normaal. Vaak trekt dit binnen een week weer weg.

Na één week worden pleisters en hechtingen verwijderd. Na twee weken is de ergste zwelling voorbij en zijn de laatste korstjes verdwenen. Na ongeveer drie maanden kan het eindresultaat van de onderooglidcorrectie bepaald worden.

Bekijk meer