Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na de operatie moet je rekening houden met bloeduitstortingen in de bovenoogleden. In het algemeen is de zwelling na 2 weken grotendeels verdwenen. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op.

Bij een endoscopische voorhoofdslift zijn dit slechts 3 tot 5 kleine littekentjes van een centimeter lengte in het haar. Bij een open voorhoofdslift lopen de littekens langs de haargrens op uw voorhoofd en van daaruit via de inhammen (geheimratsecken) door het haar tot boven uw oren beiderzijds. In het begin zitten de wenkbrauwen soms wat hoog. Dit zakt in verloop van een aantal weken tot een normale positie.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Dit zijn specifieke huidverzorgingsproducten ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdslift is pas goed zichtbaar na enkele weken. Bij een open voorhoofdslift raakt de behaarde hoofdhuid achter de littekens op het voorhoofd altijd gevoelloos, iets gevoel komt hierin wel terug, maar nooit weer zoals het was. Bij een endoscopische voorhoofdslift blijft het gevoel hier normaal.

Risico’s en complicaties

Een voorhoofdslift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, al komt dit bijna nooit voor. Bij een endoscopische voorhoofdslift kan in de behaarde hoofdhuid een richel ontstaan met soms nog weken restzwellingen en soms verhardingen die pas na weken of soms maanden verdwijnen. Soms is de aangezichtsvoorhoofdzenuw uitgeschakeld waarmee je het voorhoofd actief kunt optrekken. Meestal is dit tijdelijk, maar zeer zelden is dit blijvend.

Een voorhoofdslift zal het proces van het uitzakken slechts vertragen. Meestal kun je er ‘weer jaren tegen’. Uiteindelijk gaat alles weer geleidelijk uitzakken, zodat een nieuwe operatie soms nodig zal zijn. Hoe snel dit weer nodig zal zijn, is moeilijk te voorspellen en sterk individueel afhankelijk. Ook is het goed mogelijk dat je naast de voorhoofdslift nog aanvullend een bovenooglidcorrectie nodig hebt.


 


Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten voorhoofdslift?

Ja. Bij Bey bieden we twee soorten voorhoofdslift aan, de open en de endoscopische voorhoofdslift. Bij de open voorhoofdslift maakt de chirurg een snede van oor tot oor langs de haargrens, maakt de huid van het voorhoofd los tot aan de wenkbrauwen, trekt deze strak naar boven en verwijdert het overschot aan huid. Daarna wordt de snede gehecht. Bij de endoscopische voorhoofdslift maakt de chirurg de hoofdhuid los via een paar kleine sneetjes achter de haargrens, schuift de huid op naar boven en zet deze met een paar kleine schroefjes vast aan de schedel. Lees hier meer over de verschillende behandelingen.

Waar vind ik ervaringen van mensen die kozen voor een voorhoofdslift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die een voorhoofdslift lieten uitvoeren.

Hoe lang duurt het herstel?

Na een voorhoofdslift moet je enkele dagen rustig aan doen. Je krijgt een strakke elastische hoofdband om. Deze mag na een week af, en na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De eerste twee weken moet rekening houden met zwelling en bloeduitstortingen in de bovenoogleden. Die trekken vanzelf weg. Na enkele weken zie je het uiteindelijke resultaat. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Doet een voorhoofdslift pijn?

De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. Na de voorhoofdslift zal de huid van je voorhoofd wat gezwollen zijn en wat raar aanvoelen. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk.

Bekijk meer