Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Het doel van een voorhoofdslift is de wenkbrauwen weer in zo’n positie te brengen dat je geen last meer hebt van laaghangende wenkbrauwen. Verder zal de huid van het voorhoofd ook vaak weer gladder en strakker zijn, maar de rimpels in je voorhoofd zullen niet helemaal verdwijnen. Ook blijven expressierimpels (fronsen, voorhoofd optrekken) altijd aanwezig.

Voordat je naar de kliniek komt

Denk hier alvast aan voordat je op de dag van de operatie naar Bey komt:

  • Regel vervoer naar huis en gezelschap voor de eerste 24 uur. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen;
  • In overleg met onze en met je eigen specialist is het weleens noodzakelijk om te stoppen met bloedverdunnende medicatie indien je deze gebruikt;
  • Stop van minimaal 6 weken van tevoren ook met roken, dit kan stoornissen in wondgenezing veroorzaken;
  • Neem medicatie die je thuis gebruikt mee naar de kliniek;
  • Je moet nuchter zijn voor de narcose.

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Na aanmelding zal de verpleegkundige je verder begeleiden. 

De operatie

Afhankelijk van onder andere de hoogte van het voorhoofd, en bij mannen het wel of niet kaal zijn, wordt de voorhoofdslift open of endoscopisch uitgevoerd. In beide gevallen vindt de operatie onder algehele narcose plaats.

Open voorhoofdslift

De insnijding komt meestal op de haargrens in het midden van het voorhoofd. Het loopt bij de inhammen (geheimratsecken) het haar in en loopt zo van oor tot oor. De plastisch chirurg maakt onderhuids de voorhoofdhuid los tot aan de wenkbrauwen, trekt vervolgens de voorhoofdhuid strak naar achteren en verwijdert het overschot aan huid. Daarna wordt de wond gehecht.

Endoscopische voorhoofdslift

Je krijgt slechts 3 tot 5 kleine sneetjes (van ongeveer een halve centimeter) achter de haargrens. Via deze kleine sneetjes wordt ook de gehele voorhoofdshuid losgemaakt tot aan de wenkbrauwen en vervolgens naar boven geschoven. Het huidoverschot wordt niet weggesneden, maar richting de kruin geschoven. De gelifte voorhoofdshuid wordt vaak met weefsellijm vastgeplakt en vastgezet met kleine schroefjes in de buitenste laag van je schedelbot. Je merkt hier niets van. Zowel met de open als endoscopische voorhoofdslift kan ook de frons tussen de wenkbrauwen verminderd worden.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis. Je krijgt een strak verband rondom het hoofd en voorhoofd gewikkeld. Deze hoofdband draag je 7 dagen.


Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten voorhoofdslift?

Ja. Bij Bey bieden we twee soorten voorhoofdslift aan, de open en de endoscopische voorhoofdslift. Bij de open voorhoofdslift maakt de chirurg een snede van oor tot oor langs de haargrens, maakt de huid van het voorhoofd los tot aan de wenkbrauwen, trekt deze strak naar boven en verwijdert het overschot aan huid. Daarna wordt de snede gehecht. Bij de endoscopische voorhoofdslift maakt de chirurg de hoofdhuid los via een paar kleine sneetjes achter de haargrens, schuift de huid op naar boven en zet deze met een paar kleine schroefjes vast aan de schedel. Lees hier meer over de verschillende behandelingen.

Waar vind ik ervaringen van mensen die kozen voor een voorhoofdslift?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van cliënten die een voorhoofdslift lieten uitvoeren.

Hoe lang duurt het herstel?

Na een voorhoofdslift moet je enkele dagen rustig aan doen. Je krijgt een strakke elastische hoofdband om. Deze mag na een week af, en na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De eerste twee weken moet rekening houden met zwelling en bloeduitstortingen in de bovenoogleden. Die trekken vanzelf weg. Na enkele weken zie je het uiteindelijke resultaat. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Doet een voorhoofdslift pijn?

De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd. Die is dus niet pijnlijk. Na de voorhoofdslift zal de huid van je voorhoofd wat gezwollen zijn en wat raar aanvoelen. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk.

Bekijk meer