Onze COVID-19 maatregelen Sluiten
Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een oorcorrectie

Behalve de eerste paar dagen heb je nauwelijks last van de operatie. Wel kunnen je oren de eerste 2 weken gezwollen en gevoelloos zijn. Dit is volkomen normaal en verdwijnt vrijwel altijd vanzelf. In het begin draag je overdag een haarband om de oren in een goede positie tegen het hoofd te houden. De eerste 3 weken draag je de haarband, ook ’s nachts.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Dez specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Wat mag je wel en niet doen?

De eerste week na de operatie zul je rustig aan moeten doen en de eerste 6 weken na de operatie mag je niet sporten.

Het eindresultaat

Na de operatie houd je achter het oor een klein litteken over. Littekens achter de oren hebben de neiging om langer dan op andere plaatsen rood en stug te blijven. Uiteindelijk worden ze altijd huidskleurig en soepel. Er blijft een minimaal lijntje over, dat in de natuurlijke plooi van het oor valt.

Risico’s en complicaties

De kans op complicaties bij een oorcorrectie is uiterst klein. Zoals bij iedere dubbelzijdige ingreep is absolute symmetrie niet te garanderen. In enkele gevallen komt het voor dat het oor na enige tijd terugklapt en weer af gaat staan. Het kraakbeen is elastisch en laat zich niet altijd in een andere stand dwingen. Dan is een nieuwe ingreep nodig om het kraakbeen in de juiste stand vast te zetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.

 Open Dag Cosmetische Chirurgie
23 maart 2019 bij Bey bey Bergman Clinics