Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Na een oorcorrectie

Behalve de eerste paar dagen heb je nauwelijks last van de operatie. Wel kunnen je oren de eerste 2 weken gezwollen en gevoelloos zijn. Dit is volkomen normaal en verdwijnt vrijwel altijd vanzelf. In het begin draag je overdag een haarband om de oren in een goede positie tegen het hoofd te houden. De eerste 3 weken draag je de haarband, ook ’s nachts.

After Care

Na de operatie ontvang je After Care met speciaal geselecteerde producten. Dez specifieke huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld in samenwerking met de medische specialisten van de kliniek en de wetenschappers bij Bergman Beauty Care.

Wat mag je wel en niet doen?

De eerste week na de operatie zul je rustig aan moeten doen en de eerste 6 weken na de operatie mag je niet sporten.

Het eindresultaat

Na de operatie houd je achter het oor een klein litteken over. Littekens achter de oren hebben de neiging om langer dan op andere plaatsen rood en stug te blijven. Uiteindelijk worden ze altijd huidskleurig en soepel. Er blijft een minimaal lijntje over, dat in de natuurlijke plooi van het oor valt.

Risico’s en complicaties

De kans op complicaties bij een oorcorrectie is uiterst klein. Zoals bij iedere dubbelzijdige ingreep is absolute symmetrie niet te garanderen. In enkele gevallen komt het voor dat het oor na enige tijd terugklapt en weer af gaat staan. Het kraakbeen is elastisch en laat zich niet altijd in een andere stand dwingen. Dan is een nieuwe ingreep nodig om het kraakbeen in de juiste stand vast te zetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.

 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's van een oorcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een oorcorrectie zijn deze risico's zeer klein. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Wat was de ervaring van anderen die kozen voor een oorcorrectie?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van mensen die een oorcorrectie lieten uitvoeren.

Is het resultaat van een oorcorrectie blijvend?

De meeste oorcorrecties hebben een blijvend resultaat. Heel soms kan een oor na enige tijd terugschuiven en weer af gaan staan. Als dat gebeurt, kan de chirurg tijdens een nieuwe ingreep het kraakbeen in de juiste stand vastzetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.

Hoe lang duurt het herstel van een oorcorrectie?

De eerste dagen na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste weken kunnen je oren gezwollen en gevoelloos zijn. Dat trekt vanzelf weg. Je krijgt een tunnelverband of haarband om, die de oren in de juiste positie houdt. Na drie weken mag deze af, en na zes weken mag je rustig weer beginnen met sporten. De littekens van de operatie blijven mogelijk nog een poosje wat rood en stug. Na verloop van tijd worden ze altijd huidkleurig en soepel. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer