Informatie gevonden of heb je nog vragen?

Ontvangst in de kliniek

Op de dag van de behandeling meld je je bij de balie. Daar controleren we nog een keer jouw gegevens. Klopt het allemaal, dan zal de verpleegkundige je verder begeleiden. De verpleegkundige brengt je naar de operatiekamer en geeft je de laatste informatie over de ingreep.

De operatie

De operatie kan onder zowel lokale verdoving als onder algehele narcose worden uitgevoerd. De plastisch chirurg maakt een incisie aan de achterkant van de oorschelp. Het oor wordt naar achteren gebracht en in de nieuwe positie vastgezet en met oplosbare hechtingen gehecht. De ingreep neemt een uur in beslag.

Na de operatie

Na de ingreep word je naar een ruimte gebracht om rustig bij te komen. Als je je goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag je weer naar huis. Je hoofd wordt in een tulbandverband gestoken waarna je zonder problemen naar huis kunt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's van een oorcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een oorcorrectie zijn deze risico's zeer klein. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Wat was de ervaring van anderen die kozen voor een oorcorrectie?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van mensen die een oorcorrectie lieten uitvoeren.

Is het resultaat van een oorcorrectie blijvend?

De meeste oorcorrecties hebben een blijvend resultaat. Heel soms kan een oor na enige tijd terugschuiven en weer af gaan staan. Als dat gebeurt, kan de chirurg tijdens een nieuwe ingreep het kraakbeen in de juiste stand vastzetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.

Hoe lang duurt het herstel van een oorcorrectie?

De eerste dagen na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste weken kunnen je oren gezwollen en gevoelloos zijn. Dat trekt vanzelf weg. Je krijgt een tunnelverband of haarband om, die de oren in de juiste positie houdt. Na drie weken mag deze af, en na zes weken mag je rustig weer beginnen met sporten. De littekens van de operatie blijven mogelijk nog een poosje wat rood en stug. Na verloop van tijd worden ze altijd huidkleurig en soepel. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer