Informatie gevonden of heb je nog vragen?

De afspraak met de chirurg

Tijdens de eerste afspraak bekijkt de chirurg je gezicht en bespreekt de mogelijkheden. Ook zal de chirurg vragen stellen over je algemene gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik. Gebruik je medicijnen? Neem dan een recente medicatielijst mee. In overleg met de arts staak je zonodig met medicijngebruik.

Het gesprek met de consulente

Na het intakegesprek met de arts heb je een gesprek met de consulente. Ze zal je informatie geven over hoe het traject eruit zal gaan zien, informeren over de nazorg, de kosten en de tijdsplanning. De consulent is je contactpersoon en zal je door het gehele traject begeleiden.

 

 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico's van een oorcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep is er een klein risico op complicaties zoals een wondinfectie of nabloedingen. Bij een oorcorrectie zijn deze risico's zeer klein. Voor de ingreep bespreekt de chirurg de mogelijke risico's met je.

Wat was de ervaring van anderen die kozen voor een oorcorrectie?

Op Beyervaringen.nl kun je voor-en-nafoto's bekijken en ervaringen lezen van mensen die een oorcorrectie lieten uitvoeren.

Is het resultaat van een oorcorrectie blijvend?

De meeste oorcorrecties hebben een blijvend resultaat. Heel soms kan een oor na enige tijd terugschuiven en weer af gaan staan. Als dat gebeurt, kan de chirurg tijdens een nieuwe ingreep het kraakbeen in de juiste stand vastzetten. Dit is vaak voldoende voor een mooi en blijvend resultaat.

Hoe lang duurt het herstel van een oorcorrectie?

De eerste dagen na de ingreep moet je rustig aan doen. De eerste weken kunnen je oren gezwollen en gevoelloos zijn. Dat trekt vanzelf weg. Je krijgt een tunnelverband of haarband om, die de oren in de juiste positie houdt. Na drie weken mag deze af, en na zes weken mag je rustig weer beginnen met sporten. De littekens van de operatie blijven mogelijk nog een poosje wat rood en stug. Na verloop van tijd worden ze altijd huidkleurig en soepel. Heb je na de ingreep vragen over je herstel, dan kun je ons dag en nacht bereiken.

Bekijk meer